Δύο αδέλφια είναι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο Zaventem στις Βρυξέλλες. Οι βομβιστές αυτοκτονίας αναγνωρίστηκαν ως τα αδέλφια Χαλίντ και Μπραχίμ ελ Μπακράουι.

Στο μεταξύ ο τρίτος ύποπτος που αναζητείται είναι ο Ναζίμ Λαχραουί, ο κατασκευαστής βομβών των επιθέσεων στο Παρίσι σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα. Για τον Λαχραουί υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να έχει διαφύγει προς τη Γερμανία.

Οι δύο βομβιστές αλλά και ο Λαχράουι είχαν μπει στο στόχαστρο των αρχών μετά το αιματοκύλισμα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ο ένας αδερφός, ο Χαλίντ διέμενε στην περιοχή Φόρεστ των Βρυξελλών, έχοντας χρησιμοποιήσει ψεύτικο όνομα. Ο ίδιος αλλά και ο αδερφός του είχαν βαρύ ποινικό μητρώο για άλλα αδικήματα που δεν σχετίζονται με τρομοκρατία. Οι δράστες φέρονται να άλλαζαν διαμερίσματα κατά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί.

Τα δύο αδέρφια φέρονται να είχαν αποδράσει από την επιδρομή της αστυνομίας, κατά την οποία συνελήφθη ο δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ.
Οι χθεσινές επιθέσεις σε αεροδρόμιο και μετρό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 250.