Προειδοποίησαν, εξέτασαν το ενδεχόμενο και τελικά το αποφάσισαν οι φορείς των λογιστών – φοροτεχνικών: Αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και μάλιστα κυλιόμενη, από την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει το σύστημα, με ανανεώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Κόλλια.

«Απορρίπτουμε το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο έχει φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό. Ζητούμε την απόσυρση όλων των διατάξεων και την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο από μηδενική βάση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ «καλούνται οι λογιστές – φοροτεχνικοί να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση και στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων.»

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι φέτος να κατατεθούν οι δηλώσεις «όσο πιο νωρίς μπορούμε», όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο αν. υπουργός Τρ. Αλεξιάδης προ ημερών, τοποθετώντας την έναρξη υποβολής μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.