Με χημικά προσπάθησαν να αποθαρρύνουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη τους περίπου 2000 αγρότες που επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο Ιωαννής Βελλίδης, καθώς προηγουμένως είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν μαζικά χωρίς εισιτήριο. Αιτία, η πληροφορία ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου δεν θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης Agrotica που είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 σήμερα.

Η αντίδραση και από τις δύο πλευρές αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βιαστικές κινήσεις εκατέρωθεν, ενώ τα πνεύματα αυτή την ώρα έχουν ηρεμήσει. Οι αγρότες περιμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το συνεδριακό κέντρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη ήταν μία καλή ευκαιρία για τον αγροτικό κόσμο να υπενθυμίσει τη δυναμική του στον υπουργό, η κόντρα με τον οποίον κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες εν μέσω μπλόκων σε όλη την επικράτεια, για το ασφαλιστικό και το φορολογικό του κλάδου.

10.000 – 15.000 αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και παραγωγοί υπολογίζεται ότι συμμετέχουν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Λίγο μετά τις 18:00 η ΔΕΘ – HELEXPO ανακοίνωσε επισήμως ότι ματαιώνει τα εγκαίνια:

«Θεσσαλονίκη 28 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΕΘ – HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.

Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.»