Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας βρέθηκαν την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 τα μέλη της Ομάδας Σκέψης και Δράσης Βέροιας «Νέοι με Όραμα». Τα μέλη της ομάδας ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και διαπίστωσαν τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχονται εδώ και χρόνια από το εξειδικευμένο προσωπικό. Επιπλέον ενημερώθηκαν για την εκστρατεία που γίνεται για την ανακαίνιση του χώρου που έχει τον τίτλο «ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΩΤΑ».

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει χαρακτηριστεί «ελληνικό θαύμα». Από μία μικρή βιβλιοθήκη σε μια ορεινή περιοχή της Βόρειας Ελλάδας εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σύγχρονες Βιβλιοθήκες του κόσμου. Το 2010 ήρθε και η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της, με τη Βράβευσή της –ανάμεσα σε 350 Βιβλιοθήκες παγκοσμίως –με το βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του Ιδρύματος Billand Melinda Gates. Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί με την ανακαίνιση και του 2ου ορόφου. Έτσι θα έχει δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων, που θα προσφέρει στο κοινό και τους καλλιτέχνες –συγγραφείς, το ιδανικό περιβάλλον, υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής, για να παρακολουθούν και να παρουσιάζουν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες: παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές ταινιών, ακόμη και σεμινάρια μαγειρικής! Για τον εξοπλισμό όμως των χώρων αυτών απαιτείται επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 100,000€.

Το ποσό μπορεί να φαντάζει μεγάλο, ωστόσο όλοι μαζί σίγουρα το ξεπερνάμε εύκολα.

Ενημερώσου εδώ http://support.libver.gr

Η Ομάδα Σκέψης και Δράσης «Νέοι με Όραμα» δηλώνει τη συμμετοχή της σε αυτή την εκστρατεία «ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΩΤΑ».