Τη διενέργεια δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών εξετάσεων, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Η πρώτη έρευνα αφορά τις καταγγελίες του Γ. Πανούση, τα έγγραφα που προσκόμισε και τη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”. Η συγκεκριμένη έρευνα θα επικεντρωθεί στη διακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων όπως βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης (κακούργημα) παράνομη βία, συμμετοχή στο αδίκημα της κατάληψης της Πρυτανίας και όσων άλλων πράξεων ενδεχομένως προκύψουν. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, στον οποίο ανατέθηκε η έρευνα θα ζητήσει στοιχεία για το αν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες μετά τη βόμβα στο γραφείο του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση και την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο, ενώ αν έχουν μπει στο αρχείο  θα ζητήσει την ανάσυρσή τους και στη συνέχεια θα τη συσχετίσει με την παρούσα δικογραφία.

Σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δημοσιεύθηκαν στον Τύπο , και αναπαρήχθησαν  απί διάφορα μέσα ενημέρωσης, να εξακριβωθεί αν είναι γνήσια και αν έχουν τελεστεί τα εξής αδικήματα:

* Της υπεξαγωγής εγγράφων απο υπάλληλο

* Της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου

* Της παράβασης καθήκοντος της εχεμύθειας.