Να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της στη Χαλκιδική “αρχής γενομένης από τις 24 Αυγούστου” προτίθεται η Ελληνικός Χρυσός, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Eldorado Gold, ως απόρροια της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ για ανάκληση των τεχνικών μελετών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα.

“Αυτή η απόφαση είναι επιζήμια και για την εταιρεία και για τους εργαζόμενους και για την ελληνική κοινωνία. Η Eldorado Gold ωστόσο δεν μπορεί και δεν θα συνεχίσει να επενδύει στα έργα της στην Ελλάδα, όταν το υπουργείο εκφράζει ανοιχτά εχθρική στάση προς την επένδυση, που διατυπώθηκε επίσημα μέσω των πρόσφατων αποφάσεών του” δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Πολ Ράιτ και συνεχίζει:

“Ελπίζουμε ειλικρινά στη συνέχιση της δραστηριότητάς μας στη Χαλκιδική στο εγγύς μέλλον- κατά προτίμηση όμως μέσω μιας εποικοδομητικής δέσμευσης του υπουργείου παρά μιας δικαστικής απόφασης”.

Τονίζει η εταιρία ότι “θα αναγκαστεί ωστόσο να θέσει σε διαθεσιμότητα την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα για ένα διάστημα μέχρι τρεις μήνες”, σύμφωνα με τους όρος που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, ενώ “σε περίπτωση που οι άδειες δεν ανακτηθούν, δεν θα μείνει άλλη επιλογή από την οριστική απόλυσή τους”.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι η Ελληνικός Χρυσός κινείται νομικά κατά της απόφασης, μεταξύ άλλων και με κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται τέλος ότι η Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσει να εκτελεί βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας στα τρία έργα.