Βολές κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά προσκόμματα που ήγειρε για την άμεση ψήφιση της συμφωνίας.

Μιλώντας στο Mega, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «η πρόεδρος της Βουλής εχει σαφώς διαφορετική αντίληψη και οτι ακολουθεί τον κανονισμό της βουλής με το δικό της τρόπο.»

«Υπάρχει δυσαρμονία κυβέρνησης και λειτουργίας του κοινοβουλίου… Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει το δικό της τρόπο ο οποίος κρίνεται» σημείωσε.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι επείγουσες συνθήκες νομοθέτησης δεν είναι ευχάριστες για κανέναν.

Όπως σημείωσε, «ναι μεν εχει δίκιο η κ. Κωνσταντόπουλου που ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει ότι η Βουλή δε θα άνοιγε πριν τις 16 του μήνα, καθώς ο σχεδιασμός ήταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και η ψήφιση του νομοσχεδίου στις 17-18 Αυγούστου, ώστε στις 19 να γίνει η εκταμίευση της πρώτης δόσης. Όμως ότι από εκεί και πέρα προέκυψε να αλλάξει το πρόγραμμα καθώς όσο πιο γρήγορα προχωράνε τα πράγματα, είναι και προς το συμφέρον της χώρας».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην υπογραφή μιας σκληρής και δύσκολης συμφωνίας, που δεν είναι όμως η χειρότερη όλων.

«Πιεσμένα οδηγούμαστε εδώ και το κοινοβούλιο μπαίνει σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης» είπε η κ. Γεροβασίλη, επισημαίνοντας την κρισιμότητα του Eurogroup της Παρασκευής, και προειδοποιώντας ότι τα σχέδια του Grexit που εξυπηρετούνται κυρίως από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν έχουν τελειώσει. «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σε αναμονή και να κάνουμε όλα όσα χρειάζονται ώστε οι συσχετισμοί στο Eurogroup να είναι υπέρ της συμφωνίας» συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Η συμφωνία είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για τη σταθερότητα αλλά δεν είναι αρκετό να μας βγάλει από την κρίση, στη συνέχεια ο αγώνας της κυβέρνησης θα είναι μακρόχρονος» είπε

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε δε ότι «γνωρίζουμε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου και άλλοι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία, αυτά θα τα λύσει το συνέδριο.»

Για την προοπτική προκήρυξης πρόωρων εκλογών σχολίασε ότι «εν θερμώ δεν θα λυθούν αποφάσεις, αύριο υπάρχει το Eurogroup. Ενώ είναι προτεραιότητα και το χρέος» Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε όμως ότι «δεν μπορεί να πάει μακριά μια κυβέρνηση χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία».

«Υπάρχουν υφεσιακά μέτρα που πλήττουν πολλές επαγγελματικές ομάδες στη συμφωνία, δεν μας ικανοποιεί, αλλά από τη στιγμή που επιλέξαμε την ευρωπαϊκή πορεία προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει καλή συμφωνία» παραδέχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την Αριστερή Πλατφόρμα, ανέφερε με νόημα ότι «θα είναι μεγάλη πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ αν αποχωρήσει η Αριστερή Πλατφόρμα από το κόμμα, όχι όμως για την ελληνική κοινωνία…»