Χωρίς οριστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκαν για το Σάββατο οι εργασίες του Eurogroup, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να συμφωνούν να συνεχίσουν τη διαβούλευση στις 12:00 το πρωί της Κυριακής, πριν τη διπλή Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης (17:00) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (19:00).

Παρά τις εννιά ώρες συζητήσεων, οι 19 υπουργοί οικονομικών δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε μια κοινή ανακοίνωση για την Ελλάδα.

«Είναι ακόμα πολύ δύσκολο, η δουλειά συνεχίζεται», δήλωσε λιτά μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συμπλήρωσε πως οι 19 υπουργοί είχαν «μια σε βάθος συζήτηση για τα ζητήματα της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης», δήλωση που αντανακλά τη δυσπιστία που ξεκάθαρα τρέφουν οι εταίροι προς την ελληνική κυβέρνηση.

«Πάντοτε υπάρχει η ελπίδα», δήλωσε λακωνικά ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Πιο θετικός εμφανίστηκε ο γάλλος υπουγρός Οικονομικών, ο οποίος ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος απάντησε: «Πάντα».

Η διαπραγμάτευση έγινε υπό τη σκιά του εγγράφου που είχε ετοιμάσει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για το ενδεχόμενο 5ετούς προσωρινού Grexit, αλλά και της εμπλοκής που παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση, λόγω της διαφαινόμενης αντίθεσης του εθνικιστικού τμήματος της τρικοκαμματικής φινλανδικής κυβέρνησης να στηρίξει ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα.