Την πεποίθηση ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα στηρίξουν την πρόταση που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς, και θα υπάρξει συμφωνία, εξέφρασε προσερχόμενη στη Βουλή η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Εκτιμώ πως σύσσωμη η ΚΟ [του ΣΥΡΙΖΑ], συν τους ΑΝΕΛ, θα στηρίξει την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη, ένα από τα λιγοστά στελέχη της Κουμουνδούρου που προέβησαν σε δηλώσεις πριν την έναρξη της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Είμαι βέβαια ότι θα έχουμε συμφωνία», προσέθεσε, εκτιμώντας πως ποτέ δεν υπήρξε ενδεχόμενο να μην υπάρξει θετική κατάληξη στην «μάχη» της διαπραγμάτευσης.

«Είμαστε αισιόδοξοι», είπε λιτά από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Πιο σκεπτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα υπάρξει μεν συμφωνία, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν επαφίεται αποκλειστικά στην ελληνική πλευρά.

«Έχουμε απέναντί μας μια αδιάλλακτη Γερμανία […] Να πάρουμε τον πολιτικό χρόνο για να ανασυνταχθούμε […] Πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε σε αυτό το πλαίσιο», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

Στη Βουλή δεν έχουν ακόμα προσέλθει επιφανή στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Στάθης Λεουτσάκος.

Στις 12:30 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Το κείμενο της συμφωνίας, που κατατέθηκε χθες Πέμπτη και στη Βουλή, θα συζητηθεί το μεσημέρι στην Ολομέλεια με κατεπείγουσες διαδικασίες.