Στη Βέροια βρέθηκε το Σάββατο ο Θανάσης Σκόκος στο πλαίσιο της Εκδήλωσης του Αγροδιατροφικού Τομέα που πραγματοποίησε Το Ποτάμι. Ο πολιτικός υπεύθυνος τομέων πολιτικής απάντησε σε ερωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ της Ημαθίας σχετικά με το ασφαλιστικό και τις επικουρικές συντάξεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκόκος μίλησε για “Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με ελάχιστες εξαιρέσεις και θεσμοθέτηση ανώτατου ορίου σύνταξης το οποίο θα προκύψει μετά από διαβούλευση”, ενώ σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Ο κ. Σκόκος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει για την πορεία της διαπραγμάτευσης ούτε τη Βουλή αλλά ούτε και τους Πολιτικούς Αρχηγούς, ενώ η όποια πληροφόρηση γίνεται μέσω διαρροών non-paper. Η Κυβέρνηση κατασκευάζει εχθρούς για να καλύψει την δική της απουσία θέσεων.

Στην ημερίδα που ακολούθησε, μετά τις εισηγήσεις εξειδικευμένων στελεχών του Ποταμιού, έγινε μια διεξοδική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν φορείς, αγρότες, στελέχη επιχειρήσεων Αγροδιατροφικού τομέα, όπου τέθηκαν προβλήματα, ανησυχίες αλλά και εναλλακτικές λύσεις. Για το Ποτάμι το Αγροτικό ζήτημα απαιτεί εθνική συνεννόηση, συναίνεση και στρατηγική. Το Ποτάμι βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα απαντά στην διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων ώστε ο Αγροδιατροφικός τομέας να συμμετέχει ουσιαστικά στην οικονομική ανάκαμψη της Χώρας.

topotami.gr