Έκκληση στις χώρες μέλη της ευρωζώνης να μην αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Γιάκομπ φον Βάιζεκερ όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

«Παρά την αγανάκτηση δεν θα πρέπει κανείς να παίζει με τη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής και οικονομολόγος από τις Βρυξέλλες.

Στις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι αυτή τη στιγμή εμφανίζονται άκαμπτοι. «Κυριαρχεί η τάση να πούμε: Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε σκληροί. Όμως κανείς δεν θα πρέπει να παίζει πόκερ για πολύ καιρό», σημείωσε ο Βάιζεκερ. «Θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται απομείωση του χρέους της» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα», διαμηνύει πάντως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.