Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το (3ο) Διεθνές Τουρνουά Χειροσφαίρισης “ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ” θα λάβει χώρα στην Βέροια από τις 3 Απριλίου 2015 έως και τις 8 Απριλίου 2015 με την συμμετοχή 18 ομάδων ξένων και ελληνικών και την άφιξη στην πόλη της Βέροιας 450 περίπου ατόμων αθλητών, παραγόντων και συνοδών.

Είναι γνωστό ότι η Βέροια αποτελεί την Μητρόπολη του Χάντμπολ και η πόλη είναι καθ΄όλα έτοιμη να υποδεχτεί το Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών για ακόμα μια χρονιά. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής παρόντες ήταν εκπρόσωποι της διοργάνωσης αλλά και όλων όσων υποστηρίζουν και συμμετέχουν στο τουρνουά. Στην συνέντευξη ήταν παρόντες η πρώην Δήμαρχος Βέροιας (πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής), ο νυν Δήμαρχος, ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ Βέροιας, ο αντιπρόεδρος της ΟΧΕ και οι υπεύθυνοι του τουρνουά όπως επίσης και η εκπρόσωπος του ΚΕΜΑΕΔ της πόλης.

Ο καθένας με τη σειρά του μίλησε για αυτόν τον πλέον “θεσμό” που υλοποιείται στην πόλη και ο κόσμος τον στηρίζει.

Το λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Βέροιας κ.Κώστας Βοργιαζίδης ο οποίος τόνισε: “Το τουρνουά “ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ” φιλοξενείται για δεύτερη χρονιά στη Βέροια, είναι μια πετυχημένη διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός. Γίνεται και φέτος εδώ λόγω δύο παραγόντων, διότι το περσινό τουρνουά διεξήχθη με επιτυχία και επιπλέον ο κόσμος της Βέροιας αγαπάει το χάντμπολ και το έχει αγκαλιάσει.  Αυτές τις ημέρες θα έρθει ξένος κόσμος, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πόλη και την ιστορία της πόλης. Όσοι έρθουν θα ξεναγηθούν στα αρχαιολογικά μνημεία, θα ακούσουν την ιστορία του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, θα επισκεφθούν το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, την Εβραϊκή Συναγωγή και όλα τα θέλγητρα της πόλης. Οι επισκέπτες θα μεταδόσουν τις εμπειρίες από την Βέροια στις χώρες τους. Η διοργάνωση θα πάει καλά”.

“Το τουρνουά “Βριληττός φιλοξενείται για δεύτερη χρονιά στη Βέροια, είναι μια πετυχημένη διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός”

Η πρώην Δήμαρχος Βέροιας κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής επεσήμανε: “Την Άνοιξη η Βέροια είναι πόλη που σφίζει από ζωή. Εκτός από το τουρνουά αυτό, έχουμε και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού. Είναι πόλη που σφίζει από νιάτα. Αυτό είναι υγεία. Η συζήτηση για να γίνει το τουρνουά στην Βέροια έγινε πριν δυο χρόνια, με αγάπη και συναίσθημα. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αν μπορεί η Βέροια να φιλοξενήσει ένα τέτοιο γεγονός, αυτό το θεωρήσαμε δεδομένο. Η Βέροια επένδυσε στον αθλητισμό, το 2008 με το έτος Αθλητισμού. Η πόλη είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις πανευρωπαϊκές και πανελλαδικές. Στοχεύσαμε στον αθλητισμό γιατί τα πάμε καλά. Πιστεύω ότι πάντοτε η Δημοτική Αρχή θα είναι ανοιχτή σε αθλητικές διοργανώσεις. Έχουμε σημαντικές συμμετοχές, άριστη οργάνωση έχουμε μεγάλο μεράκι και διάθεση, επαγγελματισμό και εθελοντισμό.Τέλος θα ήθελα να κλείσω με μια ποιητική αναφορά πως “Μια διοργάνωση που ξεκίνησε να γίνεται στην μνήμη ενός αγγέλου, έγινε σπονδή στον θεό του αθλητισμού”.

“Μια διοργάνωση που ξεκίνησε να γίνεται στην μνήμη ενός αγγέλου, έγινε σπονδή στον θεό του αθλητισμού“.

Επίσης μίλησε ο β’ αντιπρόεδρος της ΟΧΕ κ.Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, οποίος ανέφερε “Το Βριληττός πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό γεγονός, έχει μεγάλο εκπαιδευτικό κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Θα θέλαμε να ευχαριστούμε τους εθελοντές, τον Δήμαρχο Βέροιας, την Οργανωτικής Επιτροπή, τον Φίλιππο Βέροιας και τους χορηγούς μας. Και να επισημάνω ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε αυτό το τουρνουά, οι διαιτητές να χαρακτηριστούν διεθνείς. Σε κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης του αθλήματος, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας”.

vrilittos_veria

“Σε κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης του αθλήματος, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο  πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας κ.Θεόφιλος Κορωνάς ο οποίος τόνισε “Η ΚΑΠΑ είναι ο υπεύθυνος φορέας αθλητισμού της πόλης. Είμαστε χαρούμενοι που το τουρνουά διεξάγεται στην Βέροια. Ο Βριληττός και η Βέροια θα πρέπει να θεωρούνται έννοιες ταυτόσημες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του ΚΑΠΑ και το Σωματείο του Φιλίππου.  Το τουρνουά θα είναι πετυχημένο γιατί η πόλη αγαπάει το χάντμπολ. Εύχομαι οι επισκέπτες να έχουν καλή παραμονή και ας κερδίσει ο καλύτερος”.

“Το τουρνουά θα είναι πετυχημένο γιατί η πόλη αγαπάει το χάντμπολ. Ας κερδίσει ο καλύτερος”.

Μια ευχάριστη έκπληξη, θα έλεγε κανείς πως είναι η συμμετοχή του ΚΕΜΑΕΔ στο τουρνουά. Η διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ κα Μελίνα Δαμιανίδου πήρε το λόγο, τονίζοντας “Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Απλώθηκε στο ΚΕΜΑΕΔ ένα χέρι, το χέρι του Βριληττού. Είναι τιμή της Μέριμνας που είμαστε κομμάτι αυτής της διοργάνωσης. Κι εμείς παλεύουμε για το αύριο. Θα συμμετάσχουμε στην παρέλαση των αθλητών, σε μια εκδήλωση του Σαββάτου και την τελευταία ημέρα, πριν τον αγώνα παλαιμάχων, με ασκήσεις δεξιοτήτων του χάντμπολ. Αυτές οι διοργανώσεις μας βοηθούν να μένουμε όρθιοι και μας κρατάν δυνατούς και ενεργούς. Ο Δημήτρης και η Κατερίνα επέλεξαν τα αναμνηστικά δωράκια που θα δωθούν να είναι από τις δημιουργίες των παιδιών της μέριμνας, διότι αυτά θα έχουν ψυχή. Εύχομαι υγεία σε όλους”.

“Όλοι οι δρόμοι μας οδηγούσαν στη Βέροια”

Την συνέντευξη έκλεισε η υπεύθυνη διοργάνωσης κα Κατερίνα Ψωμιάδου, η οποία σημείωσε ότι “Πέρσι η πρώην δήμαρχος μας υποσχέθηκε μια ανοιχτή αγκαλιά και ο σημερινός δήμαρχος την κράτησε ανοιχτή. Όλοι οι δρόμοι μας οδηγούσαν στην Βέροια. Η Δημοτική Αρχή ήταν δίπλα μας σε όλα. Το ΚΕΜΑΕΔ μας αγκάλιασε. Είμαι πολύ συγκινημένη. Κουραστήκαμε πολύ και τα καταφέραμε. Φροντίσαμε ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια. Ακόμη και αυτοί που δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται κοντά μας, μέσω της ζωντανής μετάδοσης θα παρακολουθήσουν τι θα γίνεται εδώ. Θα περάσουμε πολύ καλά”.

Κλείνοντας, σε ερώτησε που δέχθηκε η κ.Ψωμιάδου αν θα διεξάγεται πάντα στη Βέροια το τουρνουά “ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ”, η υπεύθυνη απάντησε πως “Θα προσπαθήσω να γίνει κάποια στιγμή η έννοια ΒΡΙΛΛΗΤΟΣ συνώνυμη με τη ΒΕΡΟΙΑ. Δεν υπα΄ρχει άλλη πόλη που να μπορέσει να μας αγκαλιάσει τόσο”.