Μετά από ένα «τρελό» ματς με εξοντωτικό ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του, η… ωραία Καλλονή πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 4-1 της Βέροιας. Πρωταγωνιστής με σπάνιας ομορφιάς γκολ ο Λεοζίνιο.

Καλύτερη η ομάδα του Βλάχου που πίεσε πολύ την αντίπαλό της ειδικά στο πρώτο μισό, ενώ εκμεταλλευόμενη την κόντρα επίθεση και τις στημένες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στην πολύ σπουδαία βαθμολογικά νίκη.

Δύο γκολ ο Λεοζίνιο (υπέροχο το πρώτο), από ένα οι Αντέτζο, Χουάνμα με τον τελευταίο να έχει ένα χαμένο πέναλτι και τον Πετρόπουλο να προσθέτει ένα δοκάρι!

Ισοφάρισε προσωρινά με όμορφο φάουλ του Καλτσά η Βέροια, που δέχθηκε όμως σε δευτερόλεπτα το 2-1, ενώ είχε και αυτή δοκάρι με τον Μπεν. Προσπάθησαν να πιέσουν οι παίκτες του Γκρανέρο στο δεύτερο μέρος για την ισοφάριση, αλλά «προδόθηκαν» στα μετόπισθεν.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη (όλες εντός έδρας) ήταν αυτή για την ομάδα του Βλάχου, που ανέβηκε στους 37 βαθμούς και απέχει 9 από την επικίνδυνη ζώνη.

Τρίτη συνεχόμενη ήττα από την άλλη για τη Βέροια, που έμεινε στους 34 πόντους, χωρίς να έχει εξασφαλίσει προς το παρόν την παραμονή της.

Οι επιλογές των προπονητών

Με 4-4-2 παρέταξε την Καλλονή ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο Χογκ κάθισε στο τέρμα, ενώ οι Γιορέντε, Κριπιντίρης, Αντέτζο και Τσαμπούρης ήταν η γραμμή άμυνας. Καλτσάς και Κεϊτά ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τους Λεοζίνιο και Μανούσο να βγαίνουν από τα άκρα (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα). Χουάνμα και Πετρόπουλος αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Χοσέ Γκρανέρο για τη Βέροια. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τζινάρ, ενώ οι Βέρτζος, Καλί, Μαραγκός και Νέτο συνέθεσαν την αμυντική τετράδα. Βεργώνης, Μπαλάφας κατάπιαν χιλιόμετρα στο χώρο του κέντρου με τους Καλτσά και Γεωργιάδη να κινούνται στα άκρα. Πίσω από τον μοναδικό κυνηγό Μπεν, έπαιξε ο Καμπαγέρο.

Το ματς

Ο ρυθμός του παιχνιδιού από τη σέντρα κιόλας, ήταν… ξελιγωτικός!

Η Καλλονή πήρε τα ηνία του αγώνα, δίνοντας γρήγορο τέμπο με το πιο τρελό επτάλεπτο ίσως ακόμα και σε ολόκληρη τη χρονιά μέχρι τώρα, να ξεκινά στο 12′.

Ο Καλτσάς ανέβηκε από δεξιά σεντράροντας για τον Χουάνμα, που βγήκε μπροστά από τον Νέτο και με προβολή έβαλε μπροστά την Καλλονή για το 1-0.

Ο… έτερος Καλτσάς του αγώνα, αυτός της Βέροιας, έδωσε τη δική του απάντηση στο 16ο λεπτό. Ο πρώτος σκόρερ της «βασίλισσας» του βορρά φέτος με 12 γκολ, εκτέλεσε άψογα το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και μην αφήνοντας περιθώρια στον Χογκ ισοφάρισε σε 1-1.

Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα και συγκεκριμένα 50 ακριβώς, οι παίκτες της Καλλονής έκαναν ωραίο τρίγωνο κάτω από το κέντρο με τον Λεοζίνιο να «κρεμάει» με υπέροχη λόμπα τον Τζίναρ από αρκετά μακριά, για το 2-1 μέσα σε πανζουρλισμό!

Η ομάδα του Βλάχου είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά, με τον Πετρόπουλο να κερδίζει πέναλτι από ταυτόχρονο μαρκάρισμα των Καλί και Νέτο στο 18′. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χουάνμα, με τον Τζινάρ όμως να βγαίνει νικητής αυτή τη φορά, καθώς εκτινάχθηκε πανέμορφα στη δεξιά του γωνία κρατώντας το 2-1.

Ο ρυθμός δεν έλεγε να πέσει ούτε μετά από τα όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν μεταξύ 12′ και 19′ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με ένα δοκάρι για κάθε ομάδα, πέραν των αρκετών ευκαιριών εκατέρωθεν.

Στο 35′ ο Πετρόπουλος σημάδεψε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Τζινάρ, ενώ στο 42′ ο Μπεν απάντησε για λογαριασμό της Βέροιας, στέλνοντας τη μπάλα -επίσης- στη βάση του δεξιού δοκαριού του Χογκ!

Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση (από πλευράς ρυθμού και φάσεων) με το πρώτο.

Περισσότερο προσεκτικές πλέον οι δύο ομάδες, προσπαθούσαν η μεν Καλλονή να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ, ενώ η δε Βέροια να κλείσει την αντίπαλο στην περιοχή της για να ισοφαρίσει.

Οι τελικές προσπάθειες ήταν είδος εν ανεπαρκεία, με την πρώτη που σημειώθηκε να φέρνει τελικά γκολ. Ο Λεοζίνιο υποδέχθηκε τη μπαλιά από την άμυνα, προσποιήθηκε όμορφα στον Βεργώνη και με πλασέ νίκησε τον Τζίναρ για να γίνει έτσι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού με το 3-1 να είναι γεγονός.

Ο ρυθμός έπεσε για τα καλά από εκεί και πέρα, με το τέρμα του Αντέτζο να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην έτσι κι αλλιώς πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας του. Ο Νιγηριανός έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μαρσέλο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο δεξί δοκάρι του Τζίναρ και στη συνέχεια στα δίχτυα του για το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλονή (Βλάχος): Χογκ, Αντέτζο, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (Μαρσέλο 84′), Μανούσος, Χουάνμα (Ναβάρο 75′), Πετρόπουλος (Αράς 90’+1′).

Βέροια (Γκρανέρο): Τζίναρ, Βέρτζος (Μπαργκάν 69′), Καλί, Μαραγκός, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Καμπαγέρο, Γεωργιάδης (Κάμπορα 75′), Καλτσάς, Μπεν.