Οι Βlue Rose Band γεννήθηκαν – όπως ασφαλώς σε όλες τις όμορφες καλλιτεχνικές ιστορίες- από έναν άνθρωπο με όνειρα και πάθος για την άνευ όρων και ορίων μουσική. Αυτός ο άνθρωπος
που δεν είναι άλλος από τον Βασίλη κατά κόσμο Blue Σωτηρίου, μοιράζεται μαζί μας κάθε νότα, κάθε φράση, κάθε τραγούδι που βγαίνει από την καθαρόαιμη blues ψυχή του.

Πιστός τόσα χρόνια σε κάθε του συναίσθημα, είτε αυτό εκφράζεται με soul, είτε με funk , είτε jazz, είτε φυσικά με blues,δε ζορίζεται να κατατάξει την μπάντα του σε ένα και μόνο στυλ.

Το 1987 ο Βασίλης Blue Sotiriou δημιουργεί τους Blue Rose Band και συμπτωματικά το ίδιο έτος εδραιώνεται και η Blues σκηνή πλέον στη Θεσσαλονίκη. Από τότε και μέχρι το 2007 η μπάντα έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε αναρίθμητα gigs, στελεχώνει πολλές συνεχόμενες χρονιές το Jazz festival της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων πόλεων. Τα 20 αυτά χρόνια μετράει πάρα πολλές εμφανίσεις και σημαντικές συνεργασίες με τους σημαντικότερους μουσικούς της πόλης.

Το 2007 όμως αρχίζει η μπάντα να σχηματίζει την τωρινή της μορφή. Ο Βασίλης γνωρίζει και σφραγίζει τη συνεργασία του με την τραγουδίστρια και στιχουργό της μπάντας, Παναγιώτα Τέντζου.Την ίδια χρονιά ο Φίλιππος Κωσταβέλης ξεκινάει την πορεία του στην ”παρέα” ως πιανίστας αλλά και ενορχηστρωτής της αργότερα προσωπικής τους δουλειάς.

Το 2013 αφού ο Βασίλης πείθεται να ηχογραφήσει την πρώτη του προσωπική δουλειά, γνωρίζει τον έξοχο τρομπετίστα και ενορχηστρωτή πνευστών, Χρήστο Αναστασιάδη. Δύο χρόνια αργότερα την θέση του σαξοφωνίστα  καταλαμβάνει ο Γιάννης Τσάκωνας και τέλος η μπάντα με χαρά υποδέχεται τον Γιώργο Μπαϊράμη στα drums και τον Λάζαρο Λαζαρίδη στο μπάσο.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου στο McOza all day bistro στη Βέροια, ο Βασίλης Blue Σωτηρίου και οι BRB θα παρουσιάσουν τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά Reach the Skies.

blue_sotiriou