Σαφές μήνυμα προς όλους τους εσωκομματικούς του αντιπάλους πως δεν υπάρχει προοπτική αλλαγής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην πολιτική επιτροπή του κόμματος.

«Ζήτημα αρχηγού έθεσα εγώ ο ίδιος στην κοινοβουλευτική ομάδα […] Κανείς δεν κίνησε τις καταστατικές διαδικασίες και το θέμα έκλεισε», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Εξήγησε πως ο λόγος που απέρριψε την πρόταση ορισμένων βουλευτών για έκτακτο συνέδριο ήταν επειδή θα οδηγούσε σε έναν «φαύλο κύκλο εσωστρέφειας» στην παράταξη, ειδικά τη στιγμή που βγαίνουν στην επιφάνεια «τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να μην πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας και να μην κάνουμε δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, προανήγγειλε σειρά εσωτερικών αλλαγών στη ΝΔ, με στόχο – όμως είπε – το κόμμα να έχει «περισσότερη εσωτερική δημοκρατία» παρά ποτέ.

Μεταξύ άλλων, προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής, που θα συμβουλεύει τον πρόεδρο, με στόχο την πλήρη αξιολόγηση του στελεχικού δυναμικού. «Να ανασυνταχθεί το κόμμα από την κορφή ως τη βάση», είπε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε επίσης ιδεολογική συνδιάσκεψη της παράταξης.

Η στρατηγική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκιαγραφώντας τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε πως πρέπει να αποφευχθούν δυο πιθανά λάθη, η «θεωρία της αριστερής παρένθεσης» – για γρήγορη ανατροπή της κυβέρνησης – και στο αντίθετο άκρο η «θεωρία του ώριμου φρούτου» – που προβλέπει υπερβολικά μακρά υπομονή έως τη διάλυση της κυβέρνησης.

«Δεν θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει ως θύμα ανατροπής. Είναι ένοχος εξαπάτησης του ελληνικού λαού και θέλουμε να υποστεί τις συνέπειες», είπε, προσθέτοντας όμως πως από την άλλη πλευρά πολλοί ψηφοφόροι «θα καταλάβουν πολύ σύντομα» πως η ζημιά για τη χώρα «μεγαλώνει μέρα με τη μέρα».

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε «οδοιπορικό» σε όλη την Ελλάδα για να ακουστούν τα παράπονα των ελλήνων πολιτών.

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του Βαρουφάκη

Στρέφοντας το βλέμμα στην κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρότατη κριτική, αναφέροντας ειρωνικά πως στη διαπραγμάτευση ο ΣΥΡΙΖΑ «πήγε για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισε με μνημόνιο χωρίς λεφτά».

Χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τις προτάσεις του για «μυστικούς» φορο-ελεγκτές, σχολιάζοντας ειρωνικά πως «ευτυχώς δεν έφεραν και τον επιθεωρητή Κλουζό από τον Ροζ Πάνθηρα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη δήλωση του ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη περί σεναρίου δημοψηφίσματος, ο κ. Σαμαράς είπε πως η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το «ολέθριο λάθος» του Γιώργου Παπανδρέου και έκανε λόγο για μια «πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τη χώρα».

Ταυτόχρονα, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου πως φοβάται να φέρει τη συμφωνία με το Eurogroup για κύρωση στη Βουλή επειδή «ξέρει» πως «πολλοί βουλευτές» της ίδιας της συμπολίτευσης δεν θα το υπερψηφίσουν.

Πηγή: skai.gr