Επαναχορηγούνται οι συντάξεις των 360 ευρώ του ΟΓΑ. Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση θα επαναφέρει τη σύνταξη του ΟΓΑ ύψους 360 ευρώ μηνιαία, την οποία όπως είπε «έπαιρναν άτομα άνω των 67 ετών ανασφάλιστοι και ομογενείς και με μνημονιακή ρύθμιση κόπηκε, εμείς θα το επαναφέρουμε» κατέληξε.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ο Δημήτρης Στρατούλης αντιπαρατέθηκε με τον τέως υπουργό Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση για τις ουρές στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση για τις εικόνες ντροπής. Αυτό που φταίει, είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να κάνει την ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και πανεπιστημίων.

«Είναι υπόθεση ενός τηλεφώνου, κάθε ημέρα είστε στα κανάλια, δεν μπορούσατε να βρείτε χρόνο να αφιερώσετε να εξηγήσετε στον κόσμο τι γίνεται και να μην πηγαίνει κόσμος στις ουρές;» ρώτησε ο Γιάννης Βρούτσης τον κ. Στρατούλη, ο οποίος ανταπάντησε ότι θα μπορούσε κι εκείνος όταν ήταν υπουργός να κάνει αυτό το τηλεφώνημα.

Εξάλλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας στο συζητούμενο νομοσχέδιο που θα εντάσσει τους ανασφάλιστους εργαζόμενους των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στη ρύθμιση για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για έναν χρόνο.

Τέλος, απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ανέφερε πως «δεν νομιμοποιούνται οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κυβερνήσεων να ασκούν κριτική στη νέα κυβέρνηση» και πως είναι άλλο πράγμα τα αποθεματικά και άλλο τα ρευστά διαθέσιμα.

Πηγή: skai.gr