Δήλωση Γιώργου Κάκαρη:

“Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου κρίνεται το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας. Κρίνεται αν ο τόπος  θα συνεχίζει να βουλιάζει ή αν ο λαός θα υψώσει το ανάστημα του, αν η νέα γενιά θα αποκτήσει μέλλον ικανό να ονειρευτεί, αν οι εργαζόμενοι θα έχουν μια ζωή με αξιοπρέπεια μακριά από την ανεργία και το εξευτελισμού του σήμερα.

Μετά από 15 χρόνια αγώνων και ενασχόλησης με τα κοινά, έχοντας την εμπειρία σε διάφορες θέσεις διοίκησης, θεώρησα ότι μπορώ να συμμετέχω στην διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, θέτοντας τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας.

Δηλώνω ότι δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός μου η υποψηφιότητα σε βουλευτικές εκλογές και δεν ασχολήθηκα με τα κοινά, αρχικά με τον συνδικαλισμό και μετέπειτα με την τοπική αυτοδιοίκηση, χρησιμοποιώντας τα ως πολιτικά σκαλοπάτια για την διεκδίκηση βουλευτικής έδρας.

Προβλήματα στην όλη διαδικασία υπήρξαν πολλά, κάθε αρχή και δύσκολη, ελπίζω να διορθωθούν στην πορεία. Δυστυχώς όμως διαπίστωσα ότι πάρα πολλά άτομα του κύκλου μου, έχουν δυσαρεστηθεί με την μη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, εκφράζοντας μου ανοιχτά διαμαρτυρίες για μεθοδεύσεις, λέγοντας μου ότι δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας αυτών.

Καλώ όλους τους φίλους που εξέφρασαν την επιθυμία να σταθούν δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια, να μην αλλάξει ο στόχος τους και να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ ασχέτως του ότι δεν μετέχω στο ψηφοδέλτιο. Εγώ παραμένω στρατιώτης στον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών της καταστροφής, δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στόχος ήταν και είναι το μέλλον της χώρας και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες.

Επιβάλλεται να φύγουν αυτοί που ανέβασαν την φορολογία περιορίζοντας ταυτόχρονα σημαντικές κοινωνικές δαπάνες, αποσαρθρώνοντας την ελληνική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της χώρας για να παρουσιάσουν πλεόνασμα.

Διατηρώντας αυτή την πολιτική της λιτότητας για την διατήρηση υποτίθεται του πλεονάσματος και μόνο δεν πρόκειται να πέσει η ανεργία και φυσικά δεν πρόκειται να δούμε ποτέ ίχνος της πολυπόθητης ανάπτυξης. Αν η δημοσιονομική και φορολογική πολιτική θα επικεντρώνεται μόνο  στη  δημιουργία πλεονάσματος και τίποτα άλλο, θα έχουμε μια οικονομία σε συνθήκες ασφυξίας και συντριβής κάθε ικμάδας ανάπτυξηςμ

Ε αυτές οι λογικές και πολιτικές φίλοι μου πρέπει να αλλάξουν.

Δεν ξεχνούμε ποιος μας έφερε εδώ, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι.

Επιβάλλεται  να στηρίξουμε την  ακύρωση των μνημονίων και των  εφαρμοστικών τους νόμων που επιφέρανε τον όλεθρο που ζει ο τόπος μας.

Επιβάλλεται να μπει τέλος στο όργιο της διαφθοράς και του ξεπουλήματος. Ο τόπος μας έχει ανάγκη να μπει σε αναπτυξιακή πορεία.

Επιβάλλεται να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στον τόπο μας, να πάψει ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου που κυβερνάται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να μην γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα.

Δεν είναι ανάπτυξη το ξεπούλημα κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων, το κουκούλωμα της διαφθοράς και της λίστας Λαγκάρντ, αλλά διαπλοκή.

 

Για να προκόψει ο λαός μας δεν μπορεί να έχει υποθηκεύσει το μέλλον το δικό του και των επόμενων γενεών.

Φίλοι, συνεργάτες και συνοδοιπόροι μαζί βάζουμε τέλος στην καταστροφή, ανοίγοντας το δρόμο στην ελπίδα.  Ο λαός δεν ξεχνά… επιμένει… και νικά!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΡΗΣ

Δημοτικός σύμβουλος”