Ποτάμι Βέροια

Σε μία γεμάτη αίθουσα στο χώρο της Ελιάς στη Βέροια, μίλησε το πρωί της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος του κόμματος το “Ποτάμι”.

Ο ίδιος στην ομιλία του υποστήριξε ότι “η Ελλάδα για να πάει μπροστά χρειάζεται τη Γη και τη Θάλασσα”, εννοώντας πως οι νέοι θα πρέπει να στραφούν στην Αγροτική επιχειρηματικότητα με σκοπό να παράξουν πέρα από τα ήδη γνωστά αλλά και νέα προϊόντα της μάνας γης αλλά και επιπλέον να παράξουν καινοτόμα προϊόντα.

“Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν” ανέφερε όταν ερωτήθηκε για το ποια είναι η λύση σχετικά με την διάθεση των αγροτικών προϊόντων προς τα έξω. Θα πρέπει να βρεθούν καινούργιες αγορές εκτός της Ρωσίας ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να μην επαναλαμβάνονται περιστατικά όπως αυτό του 2013-2014 (εμπάργκο)

Οι ερωτήσεις που δέχθηκε στην πορεία αφορούσαν κυρίως τον αγροτικό τομέα. Τον βασικό τομέα που ο Νομός στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια.  Θέματα τα οποία απασχόλησαν ήταν οι χαμηλές τιμές διάθεσης και τα φθηνά μεροκάματα τα οποία κινούνται στο όριο της εκμετάλλευσης.

Σε ερώτηση του kathemera.gr για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των χαμηλών μεροκάματων από την στιγμή που με την είσοδο των μεταναστών -κυρίως από την Αλβανία- πολλοί Έλληνες παραγωγοί βολεύτηκαν να πληρώνουν μεροκάματα της τάξεως των 1000 και 2000 δραχμών τότε, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα απέχθειας προς την αγροτική εργασία από Έλληνες το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ο Σταύρος Θεωδωράκης απάντησε ότι χρειάζεται σχεδιασμός ώστε να γίνεται μία ομαλή ένταξη των μεταναστών με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένες διαδικασίες.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα πολιτικά γραφεία και το κενό που δημιουργείται στον χώρο της παιδείας από το φαινόμενο να εργάζονται οι εκπαιδευτικοί στα κομματικά γραφεία για να εξυπηρετούν τους εκάστοτε κομματικούς παράγοντες επειδή όπως προβλέπεται “το δικαιούνται”. Τέλος όσον αφορά στα θέματα παιδείας ανέφερε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να φιλοξενεί μη κρατικά εκπαιδευτήρια με σκοπό να γίνει ένα εκπαιδευτικό κέντρο στην Ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο ίδιος τάσσεται κατά της δέσμευσης των δημοσίων υπαλλήλων σε κομματικά γραφεία και υποστηρίζει ότι όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε πολιτικά γραφεία θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στις κανονικές τους θέσεις.

το Ποτάμι στη Βέροια

Ποτάμι στη Βέροια

Μαζί με τον Κύριο Θεοδωράκη και η κ. Χριστίνα Ταχιάου

Το ποτάμι στη Βέροια: Χριστίνα Ταχιάου