Το διήμερο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου εόρτασε ο ιερός ναός αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας.
Το εσπέρας έγινε επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από το Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία των λειψάνων του αγίου Αντωνίου του Βεροιέως και του Τιμίου Σταυρού προς ευλογία της πόλεως των Βεροιέων.

AgAntoniosAug2014-9

Το πρωί τελέστηκε όρθρος της εορτής και θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ μετά το πέρας της Λειτουργίας τέλεσε και τον καθιερωμένο Αγιασμό για την Προόδο του Τιμίου Σταυρού.

Πριν την απόλυση ο σεβασμιώτατος τίμησε έξι ιερείς οι οποίοι καθ’ όλη την 20ετή διακονία του Σεβασμιωτάτου πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον πιστό λαό της Ημαθίας, στηρίζοντας εμπράκτως το ποιμαντικό, διοικητικό και κηρυκτικό έργο της Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος τους απένειμε το παράσημο με τον χρυσό σταυρό των Κ’ Παυλείων.

AgAntoniosAug2014-12

Οι 7 ιερείς οι οποίοι πλέον είναι συνταξιούχοι αλλά ακόμα εργάζονται πρόθυμα στον αμπελώνα της τοπικής Εκκλησίας είναι οι εξής: αρχιμ. Γρηγόριος Σοφός, πρωτοπρ.Βασίλειος Μπαξεβάνης, πρωτοπρ. Σταύρος Παντσής, πρωτοπρ.Παύλος Ντακόπουλος, πρωτοπρ. Δημήτριος Κοψιδάς, πρωτοπρ. Χρήστος Βαρελάς.