Τρέχει και δεν φτάνει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου έως την έναρξη του σχολικού έτους στις 11 Σεπτεμβρίου να καλυφθούν τα κένα στα σχολεία και να λειτουργήσουν με τα λιγότερα δυνατά εκπαιδευτικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η πρόσληψη 22.500 αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ώστε να καλυφθούν τα κένα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό από τις συνταξιοδοτήσεις.

Κατά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου, τόσο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος τόσο και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, τόνισαν πως μόνο το 2013 συνταξιοδοτήθηκαν 6.200 άτομα από το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ το 2014 υπήρξαν άλλες 11.200 συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη ή διορισμός.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως σημείωσε ο κ. Δερμετζόπουλος, ότι λόγω των κενών που δημιουργήθηκαν, το υπουργείο αναγκάστηκε πέρυσι να προσλάβει 19.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ φέτος για να καλυφθούν τα κενά θα πρέπει να προσληφθούν 22.500.

Εξάλλου, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι αύριο θα είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θέματα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, καθώς και τη μοριοδότηση καθηγητών και δασκάλων που διορίζονται σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.

Επίσης, όπως ανέφερε, έχει δοθεί από την Παρασκευή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το σχέδιο νόμου για τις θρησκευτικές κοινότητες.

«Μια εκκρεμότητα 60 χρόνων για την κατοχύρωση της λατρείας και των θρησκευτικών δικαιωμάτων λαμβάνει τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή: statesmen.gr