Ο πρώτος κύκλος του 3ου Φεστιβάλ Μουσών ολοκληρώθηκε! Εννέα ημέρες και νύχτες γεμάτες επιτυχίες σε ένα χώρο εξαιρετικής φυσικής παρουσίας και πνευματικής ομορφιάς, στην μυθική γη των Πιερίων, στο πάρκο των Μουσών. Η A Hellas Sound & Records και οι φορείς του Ελατοχωρίου ολοκλήρωσαν έναν κύκλο του 3ου Φεστιβάλ Μουσών με απόλυτη οργάνωση και επιτυχία μη αφήνοντας κανέναν παραπονεμένο.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή 11 Ιουλίου με τα Κίτρινα Ποδήλατα που με το πάθος και την ένταση τους άνοιξαν με τον πιο δυναμικό τρόπο το 3ο Φεστιβάλ Μουσών. Το Σάββατο 12 Ιουλίου την σκυτάλη πήραν ο Κ. Μαραβέγιας και η Μ. Ζαμάνη. Η συνέχεια είχε ένα από τα γεγονότα της χρονιάς, το παγκόσμιο κύπελλο, και το Φεστιβάλ Μουσών φρόντισε να το ζήσουν όλοι σαν να βρισκόταν στο γήπεδο της Βραζιλίας. Το Φεστιβάλ Μουσών δεν ξεχνά και πάντα δίνει χώρο και αναδεικνύει και καλλιτέχνες του Νομού στον οποίο διοργανώνεται. Την Δευτέρα 14 Ιούλιου έκανα την εμφάνιση του ο Πιεριέας Κ. Ζούνζουρας ανοίγοντας την μουσική παράσταση της Ε. Ρεμπούτσικα η οποία με έναν διαφορετικό τρόπο, συντροφιά με το βιολί της πάντα, ταξίδεψε το κοινό σε διαφορετικά μονοπάτια μουσικής.

Η είσοδος των επόμενων δύο ημερών μπορεί να ήταν ελεύθερη για όλους το πρόγραμμα τους όμως δεν υστερούσε σε τίποτα από τις προηγούμενες βραδιές. Την Τετάρτη 16 Ιουλίου παρουσιάστηκε στο 3ο Φεστιβάλ Μουσών η σύνθεση του Δ. Λάππα The Lapino Project και το ίδιο βράδυ έδωσε παλμό στο κοινό το συγκρότημα Ηλιοδρόμιο με μια μίξη δημιουργικής και παραδοσιακής μουσικής. Ενώ την Πέμπτη 17 Ιουλίου κορυφαία μουσικά σχήματα της Jazz έδωσαν μια διαφορετική νότα στο 3ο Φεστιβάλ Μουσών.

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου οι επισκέπτες του 3ου Φεστιβάλ Μουσών απόλαυσαν μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάστηκαν με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική από τους Locomondo, οι οποίοι με κέφι και πολύ χορό συνεπήραν το κοινό. Το ίδιο βράδυ εμφανίστηκε και η ανερχόμενη Ραφαέλα Γεωργούλη που μάγεψε το κοινό με τη φωνή και την σκηνική της παρουσία.

Η μεγάλη ανατροπή έγινε και φέτος από το 3ο Φεστιβάλ Μουσών, αυτή την φορά ήταν το Σάββατο 19 Ιουλίου. Για πρώτη φορά δύο κορυφαία μουσικά σχήματα ένωσαν τις δυνάμεις τους και εμφανίστηκαν μαζί σε μια συναυλία, πέντε μεγάλοι καλλιτέχνες μαζί: Α. Πρωτοψάλτη-Ε. Αρβανιτάκη και Δ. Σαββόπουλος- Λ. Μαχαιρίτσας-Π. Μουζουράκης. Το πλήθος του κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει την βραδιά τεράστιο όπως και η ευχαρίστηση τους στο τέλος της βραδιάς.

Το φινάλε του πρώτου κύκλου του 3ου Φεστιβάλ Μουσών την Κυριακή 20 Ιουλίου μαγικό, ανεπανάληπτο και γεμάτο αδρεναλίνη από τις Ε. Ζουγανέλη και Α. Μπουρμά αφήνοντας όλους διοργανωτές και επισκέπτες ενθουσιασμένους και απόλυτα ευχαριστημένους.

Όλες αυτές τις εννέα ημέρες πολλές, μοναδικές και με τεράστια συμμετοχή και οι παράλληλες δραστηριότητες του 3ου Φεστιβάλ Μουσών. Αθλητικές ημέρες, σεμινάρια και εκθέσεις.

Αυτά όλα στον πρώτο κύκλο του 3ου Φεστιβάλ Μουσών έπεται και συνέχεια πολύ σύντομα!