Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Κάθε Μέρα βρίσκεται κοντά στις μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις και σας ενημερώνει για τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της χώρας.

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο από τέτοιες αξιόλογες διοργανώσεις γι’ αυτό λοιπόν και εμείς θα φροντίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για όσες περισσότερες μπορούμε. Με αυτό τον σκοπό λοιπόν σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου που αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ θεάτρου στην βόρειο Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο, μετά το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, στην χώρα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα κυκλοφόρησε μόλις σήμερα και είναι πολλά υποσχόμενο.

Με παραστάσεις αρχαίου αλλά και σύγχρονου θεάτρου από τις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της χώρας βλ. Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ΔΗΠΕΘΕ Βεροίας, αλλά και με συναυλίες (η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων), εικαστικές εκδηλώσεις και αναλόγια το φετινό φεστιβάλ υπόσχεται ένα γεμάτο και ενδιαφέρον καλοκαίρι.

Η ονομασία του φετινού Φεστιβάλ είναι από τα Πεντακόσια στα Χ(ε)ίλια εμπνευσμένο από δυο ιστορικές συνοικίες της Καβάλας ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί ένα όμορφο λογοπαίγνιο. Ελπίζουμε ο καιρός να μην μας τα χαλάσει φέτος και να μπορέσουμε να απολαύσουμε όσες παραπάνω παραστάσεις γίνεται. Θετική έκπληξη είναι οι αισθητά μειωμένες τιμές των εισιτηρίων στις περισσότερες παραστάσεις σε σχέση με πέρσι. Αυτό δείχνει ότι οι επιχειρηματίες έχουν καταλάβει την ανάγκη του κόσμου να παρακολουθήσει όμορφες παραστάσεις και με τον τρόπο αυτόν ελπίζουν να προσελκύσουν περισσότερους θεατές. Όσοι δεν το κατάλαβαν αυτό πολύ απλά…ας πρόσεχαν.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου με όλους τους συντελεστές και τις τιμές των εισιτηρίων εδώ