Το άρθρο του κ. Τζήμερου ξεκινάει με την εξής φράση: “Μέχρι τώρα τα ναρκωτικά που κατάσχονται από την αστυνομία αποτεφρώνονται σε υψικαμίνους”. Και ελπίζουμε ότι θα παραμείνει έτσι. Μπορεί όπως αναφέρει ο κ. Τζήμερος στο άρθρο του αυτή η κίνηση να κρατάει τις τιμές υψηλές των καρτέλ ναρκωτικών και να συνεχίζουν οι βαρώνοι τις ‘επαγγελματικές’ τους δραστηριότητες όμως υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο δεν σκέφτηκε ή/και δεν ανέφερε πουθενά ο κύριος Τζήμερος. Η ηρωίνη είναι ένα ναρκωτικό το οποίο παρασκευάζεται σε εργαστήρια, και όπως κάθε φάρμακο το οποίο παρασκευάζεται σε εργαστήρια, θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Ποιος πιστεύει ειλικρινά ότι αυτοί που παρασκεύασαν τους δύο τόνους ηρωίνης, είχαν στο μυαλό τους να φτιάξουν μία ηρωίνη ασφαλή για χρήση;
Στα ‘εργαστήρια’ αυτά εννοείται ότι δεν πληρούνται οι βασικές συνθήκες υγιεινής ενώ και η διαδικασία παρασκευής (συστατικά, δοσολογίες) καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Ούτε βέβαια η ναρκωτική ουσία που παράγεται έχει περάσει από τον ΕΟΦ .
Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι “η Επιστήμη που έχει κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης την παρασκευή και την τυποποίησης των φαρμάκων ονομάζεται Φαρμακευτική, που αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο της Ιατρικής, ο δε πτυχιούχος της επιστήμης αυτής καλείται Φαρμακοποιός. Κλάδος της Φαρμακευτικής είναι η Φαρμακοτεχνία που έχει κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης την σύνθεση και κάθαρση των φαρμάκων, όπου εξ αυτών και η διάκρισή της σε “χημική” και “γαληνική φαρμακοτεχνία”. Η δε επιστήμη που εξετάζει τις επιδράσεις των φαρμάκων στις λειτουργίες των οργανισμών ονομάζεται Φαρμακολογία, και είναι αυτή που τελικά καθορίζει τους τρόπους χρήσης, τη δοσολογία, αλλά και τους τρόπους συσκευασίας και διατήρησης των φαρμάκων, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την φαρμακοδυναμική και την φαρμακοκινητική. Η Φαρμακολογία διακρίνεται σε πολλούς επιμέρους κλάδους ανάλογα του μηχανισμού της δράσης των φαρμάκων”.
Το παραπάνω λέει ότι για να φτιάξεις ένα φάρμακο, (Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (aka)ΠΟΥ ορίζει ως φάρμακο «Κάθε ουσία ή μίγμα ουσιών, που παράγεται, προσφέρεται προς πώληση, ή παρουσιάζεται για χρήση …στη διάγνωση, στη θεραπεία, στον μετριασμό ή στην πρόληψη νόσου, μη φυσιολογικής φυσικής κατάστασης, ή των συμπτωμάτων τους στον άνθρωπο ή στα ζώα καθώς και για χρήση…στην αποκατάσταση, την διόρθωση, ή την μεταβολή οργανικών λειτουργιών στον άνθρωπο ή τα ζώα».) θα πρέπει να κατέχεις την επιστήμη της φαρμακευτικής (κλάδος ιατρικής). Μετά την παρασκευή του φαρμάκου χρειάζεται η επιστήμη της φαμακολογίας. Να δεις δηλαδή αν αυτό που έφτιαξες είναι ασφαλές για χρήση ή κάνει ακριβώς αυτό το οποίο ισχυρίζεται ο δημιουργός του. και αφού περάσουν αυτά τα δύο στάδια θα πρέπει μετά να γίνουν οι δοκιμές και να πάρει την τελική έγκριση από την εξειδικευμένη Δημόσια Αρχή (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων).
Με την ίδια λογική ο κ. Τζήμερος ουσιαστικά θα έτρωγε ή θα έδινε στα παιδιά του κρέας από ένα φορτίο κρέατος το οποίο θα είχαν κατασχέσει οι αρχές, χωρίς να γνωρίζει αν τα ζώα ήταν άρρωστα, τις συνθήκες φύλαξης, συντήρησης, κλπ…
ΝΑΙ στην ελεγχόμενη χορήγηση ηρωίνης (και μεθαδόνης που ήδη τρέχει) σε νοσοκομεία (και πάλι με πολύ σοβαρό σχεδιασμό και μελέτη) με σκοπό την απεξάρτηση. ΌΧΙ στη χρήση αυτής της ηρωίνης που δεν ξέρουμε αν είναι ασφαλής. Πρέπει να στηρίξουμε τους τοξικομανείς (και όχι πρεζόνια όπως λέει ο κ. Τζήμερος) και όχι να τους χορηγήσουμε αγνώστων στοιχείων παρασκευής ουσίες. Προσωπικά πιστεύω πως η χορήγηση αυτής της ηρωίνης ισοδυναμεί με το να βάζουμε τους τοξικομανείς σε ένα παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας (με τη σφραγίδα του κράτους). Οπότε επανέρχομαι στον τίτλο και λέω: Κάψτε την ηρωίνη