Και φέτος…για ακόμα μια φορά η επιλογή της ΚΕΠΑ Βέροιας να πραγματοποιήσει το φεστιβάλ “Βέροια Εύηχη Πόλη” ήταν άκρως επιτυχημένη.

Ένα τριήμερο γεμάτο απολαυστικές μελωδίες και όχι μόνο έλαβε χώρα στην πόλη μας. Το μουσικό φεστιβάλ είχε τεράστια απήχηση από το Βεροιώτικο και μη κοινό καθώς όποια εκδήλωση και να πραγματοποιήθηκε, ήταν “sold out”!

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ποικίλα είδη μουσικής, παραδοσιακή, λαϊκή, ροκ, τζαζ, κλασική σε διάφορα σημεία της πόλης, στις πλατείες Ελιάς και Δημαρχείου, στην Μπαρμπούτα, στο πάρκο Αγίων Αναργύρων, στους δρόμους της αλλά και ποικίλα είδη χορού και κίνησης.

Σε κάθε γωνιά της πόλης για τρεις ολόκληρες μέρες ηχούσαν “πολύχρωμες” μελωδίες, από μελωδίες κλασσικής μουσικής έως μελωδίες ρεμπέτικων ασμάτων.

Όλες οι εκδηλώσεις ήταν εξαιρετικές από τις οποίες ξεχώρισαν η συναυλία των Τσαλιγοπούλου -Κανά, με τα 250 δωρεάν εισιτήρια τα οποία παραχωρήθηκαν σε άνεργους, κέρδισε τις εντυπώσεις και μάγεψε το κοινό που βρέθηκε εκεί. Η συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βέροιας, η οποία ήταν πιστή στο ραντεβού της ήταν όπως κάθε χρόνο, έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και φυσικά καταχειροκροτήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Πλ.Ωρολογίου.

Αλλά και η συναυλία με τη ρεμπέτισσα Μαριώ, η οποία έκλεισε χθες το υπέροχο τριήμερο φεστιβάλ με τους παρεβρισκομένους να την χειροκροτούν ασταμάτητα. Μια γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, που εδώ και 50 χρόνια με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο ερμήνευσε όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας.

Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ είχε μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Το κοινό μπορούσε να παρακολουθήσει τις περισσότερες εκδηλώσεις χωρίς αντίτιμο και αυτή ακριβώς είναι και η ουσία… δικαίωμα για πολιτισμό έχουν όλοι…

Για ακόμη ένα χρόνο η μουσική ζωντάνεψε την πόλη.

Άντε και του χρόνου!