Γοήτευσε ο Γρηγόρης Βαλτινός. Ενθουσίασε η Μαίρη Δούτση. Εκφραστικός όπως πάντα ο Κώστας Πατσιάς. Αποκαλυπτική η Χορωδία του Ωδείου Ναούσης. Μάγεψε το κοινό ο Δημήτρης Παρόλας. Ολοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην παράσταση «Παύλειες μουσικές και ποιητικές ψηφίδες», όπως ήταν και ο τίτλος της εναρκτήριας εκδήλωσης των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των επετειακών Κ΄ ΠΑΥΛΕΙΩΝ, του ιστορικού πλέον θεσμού που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας.

Οι Μουσικές και Ποιητικές Ψηφίδες, αποτελούσαν αποσπάσματα κορυφαίων έργων του ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχου, που ο ίδιος εμπνεύστηκε, συνέγραψε και πρωτοπαρουσίασε στα ΠΑΥΛΕΙΑ. Ακούστηκαν αποσπάσματα απο το ορατόριο” Παύλος,το σκεύος της Εκλογής”, απο τη μονογραφία ” Αγιες Μνήμες”, απο την “Ελεγεία για τον ξένο και αδελφό”, απο το πολυφωνικό δρώμενο “Ανέστιος σε ξένη γη” και απο τη ραψωδία “Ο Χαλασμός της Νάουσας-1822 μ.Χ.”, σε μουσικές Μίμη Πλέσσα, Δημήτρη Παπαδημητρίου και του ίδιου του ποιητή, ο οποίος παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση τον Υμνο των Παυλείων, που του εμπιστεύθηκε η Ιερά Μητρόπολή μας, σε στίχους, μουσική και διεύθυνση Χορωδίας δική του.

Ο Δημήτρης Παρόλας στο πιάνο, έδωσε το δικό του στίγμα στα μουσικά μέρη και επιμελήθηκε τις παραλλαγές. Απαντες καταχειροκροτήθηκαν. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Παντελεήμων, τίμησε τους συντελεστές της παράστασης. Ιδιαιτέρως ετίμησε τον εκλεκτό πρωταγωνιστή κ. Γρηγόρη Βαλτινό, με το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, καθώς όλοι οι άλλοι συντελεστές το έχουν επίσης λάβει σε παλαιότερες εκδηλώσεις.

Πηγή: imverias.gr