Ένα μοναδικό φεστιβάλ χορού που έλαβε χώρα πέρσι με τεράστια επιτυχία στην πόλη της Βέροιας θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 2-3-4 Μαΐου στο Χώρο Τεχνών. Ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Έντεχνου Χορού “Ευ Δημιουργείν” θα υλοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου Βέροιας και της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας με το  Σωματείο Χορού & Ρυθμικής και πρόκειται να προσφέρει υπέροχο θέαμα, σε λάτρεις και μη της τέχνης του χορού.

Στον πανελλήνιο αυτό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 300 χορευτές από όλη την Ελλάδα από την ηλικία των 7 ετών, οι οποίοι πρόκειται να διαγωνισθούν σε διάφορα είδη χορού όπως κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο, καρακτέρ, τζαζ και χιπ χοπ. Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν από κριτική επιτροπή της οποίας τα μέλη θα είναι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Βέροιας στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί, ο  διαγωνισμός έντεχνου χορού πέρσι είχε τεράστια επιτυχία και το γεγονός αυτό την κάνει να νιώθει χαρούμενη και δικαιωμένη και αυτήν αλλά και τα μέλη του Σωματείου χορού που διάλεξαν την Βέροια για τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, ελπίζει το φεστιβάλ αυτό να γίνει θεσμός, όπου αυτόν και άλλους ακόμα οι επόμενοι Δήμαρχοι να συνεχίσουν το ίδιο και καλύτερα. Κλείνοντας τόνισε ότι “Για λίγες μέρες η πόλη θα πάρει χρώμα, θα έχει ήχο και κίνηση, όπου οι χορευτές θα ενώσουν το όνειρο- όραμα τους, να πάρουν μια διάκριση με το όνομα της πόλης μας”.

Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος του Σωματείου κ.Τσιάρα Κατερίνα είπε λίγα λόγια για το Σωματείο το οποίο μετράει πολλών δράσεων από το 1975 και έχει περίπου 200 μέλη. Σημείωσε ότι για 2η συνεχή χρονιά η Βέροια θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό και για αυτό το Σωματεία χαίρεται ιδιαίτερα, ευχαρίστησε όλους όσους έτρεξαν και τρέχουν για τον διαγωνισμό και ιδιαίτερα τη Δήμαρχο, την κ.Νανά Καραγιαννίδου, τον κ. Καμπούρη και όλο το τεχνικό προσωπικό και τέλος δήλωσε πως “Είναι μια συνεργασία που θα ήθελε πολύ το Σωματείο να γίνει θεσμός”.

Στην συνέντευξη ήταν παρούσα και η Καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής Χορού της ΚΕΠΑ κ. Μαυρέτα Λενικάκη, η οποία ανεφέρε ότι  “Για μας όλος ο διαγωνισμός είναι μια γιορτή και θα δώσει επιπλέον κίνητρα στα παιδιά μας. Έχουμε φέτος 4-5 συμμετοχές και ευελπιστούμε για το καλύτερο¨.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ.Καμπούρης ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι χώροι που γίνεται το φεστιβάλ πληρούν τις απαιτήσεις τέτοιων διοργανώσεων και αυτό ήταν και εν μέρει η απόρροια της περσινής επιτυχίας. Δήλωσε πως “Οι υποδομές απαιτούν γνώση και εμπειρία. Ο χώρος θα πρέπει να αξιοποιείται πέρα απ’ο τοπικά γεγονότα. Είναι μια δυναμική που πρέπει να διαφυλάξουμε και να πολλαπλασιάσουμε”. Τέλος, σημείωσε πως για να πάνε όλα καλά, απαιτούνται οι κατάλληλες συνεργίες και απαιτείται σωστός συντονισμός”.

Κλείνοντας την συνέντευξη τον λόγο πήρε η κ. Νανά Καραγιαννίδου, υπεύθυνη προγραμματισμού, η οποία επεσήμανε αρχικά πως πριν ένα χρόνο η πρόεδρος του Σωματείο κ. Όλγα Παπά συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ.Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και κατόπιν πρότασης της Δημάρχου συμφώνησαν ώστε ο θεσμός αυτός να φιλοξενείται από φέτος και κάθε χρόνο στην πόλη μας.  Η κ.Καραγιαννίδου τόνισε τα οφέλη που θα έχει ο διαγωνισμός για όσο διαρκεί, όπως τη δωρεάν αλλά πολύτιμη διαφήμιση για τη Βέροια, την τόνωση της αγοράς καθώς μαζί με τους χορευτές έρχεται και άλλος κόσμος, ο οποίος επισκέπτεται τα μαγαζιά της πόλης, καφετέριες, μαγαζιά εστίασης, μαγαζιά με ένδυση και υπόδηση και τέλος ένα επιπλέον όφελος τόνισε πως είναι η συμμετοχή παιδιών από σχολές χορού της Βέροιας.

Σημείωσε, επίσης, η υπεύθυνη προγραμματισμού ότι ο  8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Έντεχνου Χορού “Ευ Δημιουργείν”  εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πολιτισμού της ΚΕΠΑ για το μήνα Μάιο και ακολουθεί σε ένα μήνα περίπου και η “Εύηχη πόλη Βέροια” που πραγματοποιείται εδώ και μερικά χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Ο τελικός του διαγωνισμού θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα όπως ανέφερε η κ.Καραγιαννίδου και θα είναι ανοικτός στο κοινό.  Η είσοδος θα είναι στα 5 ευρώ και τα έσοδα  θα διατεθούνστο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα». Όπως επίσης θα υπάρξουν και υποτροφίες από το Σωματείο σε χορευτές από 12 ετών και άνω σε διάφορες σχολές χορού του εξωτερικού.

Ρεπορτάζ: Λένα Μαρκογιαννάκη