«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μελετά καν τι υπάρχει στο μνημόνιο, αν ήταν προσεκτικοί στην ανάγνωση θα ξέρανε τι κάναμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την τοποθέτηση του Νίκου Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, που μίλησε στον σταθμό μας για κλείσιμο 11 νοσοκομείων. Ο κ. Παππάς παρότρυνε μάλιστα τον κ. Γεωργιάδη να πει για τα 11 νοσοκομεία που πρόκειται να κλείσουν. 

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για νέα μνημονιακή υποχρέωση, αλλά για κίνηση που έχει ήδη γίνει και κατεγράφη στο πρόγραμμα. 

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η προσπάθεια στην υγεία σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων έχει τελειώσει. 

Kαθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού MERS στην Ελλάδα εμφανίστηκε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας. 

«Ο 69χρονος που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS μπήκε πολύ γρήγορα στην απομόνωση και ο κίνδυνος για να έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ελαχιστοποιήθηκε» εξήγησε. 

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτούργησε σε πρώτο χρόνο και άμεσα», επισήμανε εξάλλου ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον τραυματισμό επτά συνολικά ανθρώπων από βαρελότο, με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, στην Οία της Σαντορίνης.

Πηγή: skai.gr