Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Άνοιξη έκανε την εμφάνισή της με «πειράγματα και παιχνίδια». Σαν τον Μάρτη κι αυτή ξεκίνησε τα νάζια της, πότε κλαίγοντας και πότε γελώντας.  Τα δέντρα έχουν γεμίσει νέα ζωηρόχρωμα φύλλα, τα λουλούδια μοσχομυρίζουν, τα πουλιά κελαηδούν και πετούν από κλαδί σε κλαδί. Οι  νύχτες μίκρυναν και οι μέρες μεγάλωσαν και έγιναν πιο ζεστές! Οι αυλές γεμίζουν από χαρούμενες φωνές  παιδιών!

Ο ανοιξιάτικος ήλιος μας τιμά με την όμορφη και ευεργετική παρουσία του! Έτσι, οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και μην αφήσουν τον ήλιο μόνο του εκεί έξω! Μαζί με τη δασκάλα τους Ποτουρίδου Γεωργία ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα της φύσης και την περασμένη εβδομάδα οργάνωσαν ένα μεγάλο περίπατο στα ανθισμένα χωράφια γύρω από το σχολείο τους! Βγήκαν από την τάξη τους κι έπαιξαν παιχνίδια που έκαναν τα μαγουλάκια τους να κοκκινίσουν από χαρά!

Στον όμορφο αυτό περίπατο, συνάντησαν και τα πρώτα χελιδόνια που ξεκίνησαν δειλά δειλά να χτίζουν τις φωλιές τους στις γωνίες της σκεπής του σχολείου. Έβγαλαν τον «Μάρτη» που φορούσαν στο χέρι τους και τον κρέμασαν στα δέντρα, για να τον βρουν τα χελιδόνια και να φέρουν υγεία και χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους. Άλλωστε, αυτό είναι το πιο πολύτιμο δώρο!

Αφορμή για την αφιερωματική αυτή εβδομάδα δεν ήταν μόνο ο ερχομός της Άνοιξης, αλλά και η ενότητα «Βόλτα στο βουνό» στο μάθημα της Γλώσσας. Οι μικροί μαθητές συζήτησαν για την όμορφη αυτή εποχή και για τις αλλαγές της φύσης. Έπειτα, έγραψαν την δική τους «εκθεσούλα» για την Άνοιξη, την οποία διακόσμησαν με τις εικαστικές τους δημιουργίες. Έτσι, δεν έχασαν την ευκαιρία να ετοιμάσουν τα δικά τους ανοιξιάτικα στεφάνια, τα οποία φόρεσαν διαδίδοντας σε όλο το σχολείο τον ερχομό της Άνοιξης!

Η υποδοχή της άνοιξης δεν σταμάτησε στα «ελληνικά»! Οι μικροί μας μαθητές με τη δασκάλα χορού Φρίντα Αντύπα και την δασκάλα αγγλικών Βράνα Μαρίνα, ετοίμασαν με μεγάλο ενθουσιασμό τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Αγγλικών, τη «Γιορτή της Άνοιξης», το λεγόμενο «Spring Festival».

Επόμενη συμμετοχή; Το ευρωπαϊκό project με θέμα «Spring tree full of birds» της διαδικτυακής πύλης etwinning. Μαθητές από κάθε συμμετέχουσα χώρα καλούνται να “χειροτεχνήσουν” το δικό τους «ανοιξιάτικο» πουλί, το οποίο θα διακοσμήσει το δέντρο του κάθε σχολείου. Έτσι, τα μικρά «πρωτάκια» με τις δασκάλες τους Ποτουρίδου Γεωργία και Βράνα Μαρίνα κατασκεύασαν πολλά πολλά χελιδόνια, τα οποία ταχυδρόμησαν στις άλλες χώρες. Τώρα, περιμένουν με αγωνία τα πουλιά των άλλων χωρών που θα διακοσμήσουν το δικό τους δέντρο!

Τελικά, τα φετινά «πρωτάκια» εξελίσσονται σε  μικρούς ήρωες του σχολείου μας. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύουν τις ικανότητές τους, οι οποίες καλλιεργούνται καθημερινά σε αυτό το σχολείο-πρότυπο με την θερμή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους! Για να δούμε τι άλλο μας ετοιμάζουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς!