Τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας κ. Γεώργιο Αρβανίτη και τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας κ. Αναστάσιο Ευθυμιάδη, δέχτηκε στο γραφείο του, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Απριλίου 2014, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας κ. Χρήστος Σκουμπόπουλος.

Οι δύο πρόεδροι έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων του Δήμου Βέροιας, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση για τις απόψεις του κ. Σκουμπόπουλου, ως έμπειρου αυτοδιοικητικού ατόμου.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:

1) Οι δύο πρόεδροι έθεσαν το θέμα των σχολικών δρομολογίων – μεταφοράς των μαθητών και ρώτησαν αν υπάρχει πρόθεση και διάθεση για να ενταχθούν σε αυτά και οι προβλεπόμενες 10 σχολικές εκδρομές ανά χρονιά.

Επ’ αυτού, ο κ. Σκουμπόπουλος σημείωσε πως η μεταφορά των μαθητών δεν είναι στις αρμοδιότητες των Δήμων, ωστόσο δήλωσε πως, είτε περάσει η ευθύνη στους Δήμους, είτε όχι, ο Δήμος Βέροιας θα πρέπει να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση ώστε, αφενός να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με την μεταφορά των μαθητών να είναι μετέωρη για μήνες και, αφετέρου, να ενταχθούν στο ίδιο καθεστώς και οι σχολικές εκδρομές, ως μέρος της σύμβασης μεταφοράς.

2) Τέθηκε το θέμα της συντήρησης των σχολείων και η δυνατότητα ένταξης επισκευών και έργων συντήρησης στο ΕΣΠΑ.

Σε αυτό το θέμα ο κ. Σκουμπόπουλος υπήρξε ιδιαίτερα κάθετος, τονίζοντας πως σαφέστατα η συντήρηση και οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα του Δήμου, χωρίς δικαιολογίες και δήθεν προσκόμματα.

Ενημέρωσε ωστόσο τους δύο προέδρους πως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) έργων συντήρησης.