Σπείρα που διενεργούσε συστηματικά παράνομη εμπορία υγραερίου άγνωστης προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας, το οποίο εμφιάλωνε σε φιάλες με το λογότυπο επώνυμων εταιρειών, που διέθετε παράνομα στην αγορά και στους ανυποψίαστους καταναλωτές ως γνήσιες, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα, εξάρθρωσε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και Οικονομικού Εγκλήματος, στην περιοχή του Αιγάλεω, την περασμένη Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, η παράνομη αποθήκη της σπείρας, όπου καθημερινά εμφιαλωνόταν και αποθηκευόταν μεγάλη ποσότητα υγραερίου, δεν διέθετε καμία άδεια για τη δραστηριότητα αυτή και βρίσκεται μέσα σε αστική ζώνη, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή (απέναντι από επώνυμο σούπερ μάρκετ), αποτελώντας έναν διαρκή κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων και διερχομένων.

Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα, ηλικίας από 23 έως 61 ετών, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου άνευ αδείας, πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Στην παράνομη αποθήκη, καθώς και στα καταστήματα λιανικής που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.369 φιάλες υγραερίου, όλες επώνυμες, πλήρεις και κενές περιεχομένου. Βρέθηκαν, επίσης, βυτιοφόρα, κινητός εξοπλισμός και μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων για την παράνομη εμφιάλωση και πώληση του υγραερίου στις κλεμμένες φιάλες των επωνύμων εταιρειών.

Πηγή: energypress.gr