naousanews.gr

Με μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα, στρατιωτικού αρχηγού της επανάστασης της Νάουσας το 1822, Αναστασίου Καρατάσου, το μεσημέρι της Κυριακής στο Διχαλεύρι της Κοινότητας Στενημάχου.

Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Βέροιας Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμων, ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, η περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας Δώρα Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας Γιάννης Γκαρνέτας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες του διευρυμένου δήμου Νάουσας.

«Ήταν μια οφειλόμενη τιμή σε αυτόν τον μεγάλο αγωνιστή της ελευθερίας, ευτυχίσαμε όλοι εμείς οι επίγονοι να τον έχουμε «συγκάτοικο» μια και η γενέτειρα του ήταν το Διχαλεύρι. Οφείλουμε να αναδείξουμε την προσφορά του, στον αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, ο οποίος έγινε σε πολύ δύσκολες συνθήκες όχι μόνο στην απελευθέρωση της Μακεδονίας αλλά και στην Άρτα, το Μεσολόγγι, ενώ τον αγώνα του μετά το θάνατο του συνέχισαν ο γιός του Τσάμης Καρατάσος.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε ως χώρα πρέπει αφενός μεν να αναδεικνύουμε τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και φυσιογνωμίες που τέτοιες είχε πάρα πολλές η περιοχή μας να παίρνουμε δύναμη και ελπίδα και να δρούμε με αισιοδοξία, για να παλέψουμε τα δύσκολα» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός.

Πηγή: naousanews.gr