Σε μία σεμνή τελετή, παρουσία της Δημάρχου Βέροιας, του  Προέδρου της Κ.Ε.Π.Α. και οικοδεσπότη της εκδήλωσης, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προεδρείου της ΕΛΜΕ Ημαθίας και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος «Δημήτριος Βικέλας», το  Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Για το Διαγωνισμό, τις φάσεις υλοποίησης του, τις συμμετοχές, τις συνεργασίες αλλά και τους στόχους του , μίλησε η κα Ευγενία Καβαλλάρη , Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν.Ημαθίας, γενική υπεύθυνη  του Διαγωνισμού και της εκδήλωσης.
Στη σύντομη ομιλία της ευχαρίστησε τη Διοίκηση της ΚΕΠΑ, την επιτροπή του  Διαγωνισμού και συγκεκριμένα τους κυρίους Φωστιέρη Αντώνη – ποιητή, Γιώργο Μαρκόπουλο – ποιητή, Γιώργο Σκαμπαρδώνη – Δημοσιογράφο κ Συγγραφέα, Σοφία Νικολαίδου – Φιλόλογο κ Συγγραφέα και τον δικό μας Παντελή Τσαλουχίδη, φιλόλογο και κριτικό της Λογοτεχνίας ,  όλους όσοι συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβασή του και ιδιαίτερα τις κυρίες Νανά Καραγιαννίδου  και Ξένια Πέτρου από την πλευρά της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους. Επίσης, ως υπεύθυνη του Διαγωνισμού χάρισε μια ανοιξιάτικη σύνθεση με λουλούδια στη Δήμαρχο Βεροίας, κα Ουσουλτζόγλου Χαρούλα , ως ευχαριστώ  για την  πολύτιμη βοήθεια και στήριξη στο Διαγωνισμό και τα 6 χρόνια της ύπαρξης του.
Η βραδιά έκλεισε με αναγνώσεις των βραβευμένων έργων από τη φιλόλογο και μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων κυρία Βαρβάρα Σαράντη και με συναυλία σε έργα κλασικής μουσικής από τις δασκάλες του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας Άννα Σιαμπάνη (πιάνο) και Φαίδρα Παρσοπούλου (φλαόυτο). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δύο Ημαθιώτες, η Σοφία Καλογερίδου και ο Αλέκος Χατζηκώστας κέρδισαν το 1ο  Βραβείο  και τον Β’ Επαινο Διηγήματος , αντίστοιχα.
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιησης και Διηγήματος, αποτελέσματα:
309 συμμετοχές  εκ των οποίων 196 στην ποίηση και 113 στο διήγημα
Βραβεία Ποίησης:
Α΄ βραβείο: Παπαδοπούλου Ιωάννα Τίτλος Ατσάλινο παρών
Β΄ βραβείο: Κόκκορη Ναταλία Τίτλος Πορφυρό της Ανιλίνης
Γ΄ βραβείο: Γαλούσης  Αθανάσιος Τίτλος Ατροπάτη Σήμα
Έπαινοι Ποίησης:
Α΄ έπαινος: Κουτσούρη  Βιβή Υπεύθυνη Δήλωση ν. 1599/86
Β΄ έπαινος: Αρτεμίου – Φωτιάδου Ελένη Έρως ανέραστος σε τρεις κινήσεις παραμυθίας
Γ΄ έπαινος: Διέννη Παναγιώτα Φιλολογικό σχόλιο
Βραβεία Διήγημα:
Α΄ βραβείο: Καλογερίδου Σοφία “Η ινδή θεά των τάπερ”
Β΄ βραβείο: Νίκος Τακόλας “Το τέλος των ηγεμόνων”
Γ΄ βραβείο: Πλουμά  Αγγελική “Την ευχή μου να’ χεις”
Έπαινοι Διήγημα:
Α΄ έπαινος: Σουφλέρης Σταμάτης “Άγγελος”
Β΄ έπαινος: Χατζηκώστας Αλέκος “Η Κυριακή της Ορθοδοξίας”
Γ΄ έπαινος: Μοιράζονται οι:
α) Ράπη Εντέλα – Στέλλα “Ιθύνων Νους”
β) Ντελλή Ιωάννα “Τα τρομοκρατικά χτυπήματα του ισογείου”