Από το ΑΝ.ΔΥ Βέροιας ανακοινώθηκε: Ως έκτακτο ψηφίστηκε την Τετάρτη (26-2-14) από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η απόφαση για σύνταξη τεχνικής μελέτης για τη μεταφορά του Μουσείου Εκπαίδευσης “Χρίστος Τσολάκης”, που εδρεύει στον χώρο που στεγαζόταν το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Βέροιας, στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, στο κτίριο που στεγάζεται το 3ο και 14 Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, δίπλα από το Βήμα του Απ. Παύλου, στη Βέροια.
 
Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας που επιτέλους οι προτάσεις μας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς την 22 Μαίου 2013 είχαν δημοσιοποιήσει τις προτάσεις μας για το Μουσείο Εκπαίδευσης, σε άρθρο μας σχετικά με την χρήση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου της πλ. Ωρολογίου και την προοπτική της ποιοτικής αναβάθμισης συνολικά της περιοχής και της ανάδειξης της μοναδικότητας της πόλης. Το δημοσίευμα μας είχε ως εξής:  
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 3ου – 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ 
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΤΣΟΛΑΚΗ»
Μετά την μετακόμιση του 3ου – 14ου δημοτικού σχολείου (δίπλα στο Μεντρεσέ Τζαμί) προτείνουμε τη μεταφορά στο συγκεκριμένο σχολείο –ως τη βέλτιστη αξιοποίηση του- του «Μουσείου Εκπαίδευσης» του αείμνηστου καθηγητή Τσολάκη, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του και μπορεί να προσελκύσει εκπαιδευτικές εκδρομές από τα σχολεία του νομού και των όμορων νομών (περί τα 1000 σχολεία α΄θμιας και β΄θμιας εκπ/σης), οπότε μπορεί να φιλοξενεί καθημερινά 3-5 σχολεία, δίνοντας «ζωή» όχι μόνο στην πλατεία, αλλά σε ολόκληρη την πόλη. Ας μην ξεχνούμε ότι το συγκεκριμένο κτήριο αποτελεί ένα ιστορικό σχολείο, στους χώρους του οποίου μπορούν να εκτεθούν κατάλληλα όλα τα εκθέματα του Μουσείου Εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα ο προαύλιος περιφραγμένος χώρος εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες επίσκεψης ακόμα και σε Δημοτικά σχολεία, πλεονέκτημα πολύ σημαντικό για «λιλιπούτειους» μαθητές και για τους συνοδούς τους. Ο χρόνος δε για τη μεταστέγαση του ανωτέρω σχολείου (περίπου 2 έτη) επαρκή για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, των μελετών και των γραφειοκρατικών πιστοποιήσεων για την μεταφορά στο χώρο αυτό του «Μουσείου Εκπαίδευσης».
Με τη δημιουργία του «Μεγάρου Πολιτισμού» στην  πλατεία Ωρολογίου, τη λειτουργία Γραφείου Τουρισμού εντός αυτού, την ανέγερση του ιστορικού μνημείου του Ωρολογιού, τη μεταφορά του Μουσείου Εκπαίδευσης πλησίον της πλατείας αυτής και την ανάδειξη όλων των πέριξ μνημείων και τη διασύνδεση τους με τα υπάρχοντα Μουσεία (Βυζαντινό, Αρχαιολογικό) και μνημεία (τείχη της πόλης, εκκλησίες κ.α.) ουσιαστικά θα επενδύσουμε στη μοναδικότητα της πόλης, στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, ως το «όχημα» που θα οδηγήσει εφεξής σε ποιοτική αναβάθμιση την ίδια την πόλη και τις ζωές όλων μας.