Το νέο logistics center της Lidl, αποτελεί μαζί με το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, μια επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κέντρου Διανομής της Lidl Hellas στα Καλύβια Αττικής.

«Κυρίες και Κύριοι, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σημερινή εξέλιξη.

Το logistics center (κέντρο διανομής προϊόντων) της Lidl που εγκαινιάζεται, αποτελεί μαζί με το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, μιαν επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικά για την κυβέρνηση, αλλά και για τους πολίτες, η νέα αυτή επένδυση είναι τριπλά σημαντική:

Πρώτον, διότι στηρίζει την απασχόληση και τις εξαγωγές μας.

Εκτός από τις άμεσες θέσεις εργασίας, η νέα αυτή επένδυση θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της Lidl και των Ελλήνων παραγωγών, χάρη στην οποία δεκάδες ελληνικά προϊόντα πωλούνται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές. Η Lidl, άλλωστε έχει ήδη επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ και έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επομένως, στηρίζει σημαντικά τόσο τις ελληνικές εξαγωγές όσο και την παραγωγική μας βάση.

Δεύτερον, η επένδυση αυτή επιβεβαιώνει πως η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το σημαντικότερο κέντρο Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η χώρα μας, άλλωστε, βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση για το διεθνές εμπόριο και διαθέτει τόσο τις υποδομές όσο και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Γι΄ αυτό και εμείς ως κυβέρνηση υλοποιούμε την Εθνική μας Στρατηγική για τα Logistics με νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και με συνέργειες, όπως είναι η κατασκευή των 4 μεγάλων οδικών αξόνων, οι παραχωρήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων και η αποκρατικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Τα Logistics αποτελούν τομέα με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης για την πατρίδα μας.

Τρίτον, η επένδυση αυτή αποτελεί πάνω από όλα, μια ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα.

Διότι γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο, από μια δυναμική πολυεθνική εταιρία. Επιβεβαιώνει στην πράξη πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και γυρίζει σελίδα. Χάρη στις διαρθρωτικές αλλαγές, η ελληνική οικονομία καθίσταται πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Οι προσπάθειες όλων μας, πιάνουν τόπο. Σήμερα, λοιπόν, στέλνουμε το μήνυμα πως θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο, δημιουργώντας νέες ευκαιρ Logistics ίες και νέες θέσεις εργασίας.

Στέλνουμε το μήνυμα πως η χώρα μας προσφέρει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην προοπτική της.

Αποδεικνύουμε πως εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα της ελπίδας που προχωρεί προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Με τις σκέψεις αυτές, θέλω να συγχαρώ ξανά την Lidl για την έναρξη λειτουργίας του Νέου Κέντρου Διανομής και να ευχηθώ η καινούρια αυτή δραστηριότητα να αποδώσει τα μέγιστα και για την εταιρία σας και για την Ελλάδα».

Πηγή: energypress.gr