Εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα συναντήθηκαν χθες, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στην Αθήνα για να συζητήσουν το νέο φορολογικό και αποφάσισαν να προτείνουν προς τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την αναβολή της εφαρμογής τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων για τη φετινή χρονιά.

Επιπλέον, ζητούν για το διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου να εξεταστεί η φορολογία των αγροτών από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τομέα.

Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχουν στο αίτημά τους, είπαν, θα καθορίσουν και την περαιτέρω στάση τους. Αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε μαζικής κλίμακας κινητοποιήσεις και τι μορφή θα έχουν αυτές.

Στη σημερινή συνάντηση, που ήταν μια κίνηση της Πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, συζητήθηκε εκτενώς η εντατικοποίηση της προσπάθειας που καταβάλλεται την τελευταία διετία για τη συγκρότηση μιας νέας ενιαίας, σύγχρονης κι αξιόπιστης συνδικαλιστικής οργάνωσης. Μια οργάνωση, που όπως ειπώθηκε, θα εκπροσωπεί όλο το φάσμα της πρωτογενούς τομέα, δηλαδή γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς.

Στο προσεχές διάστημα μάλιστα, η οργανωτική επιτροπή της Πρωτοβουλίας θα προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών για την υποστήριξη του εγχειρήματος.

Πηγή: paseges.gr