Την χρηματοδότηση με το ποσό των 650.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, εξασφάλισε ο Δήμος Βέροιας μετά την έγκριση σχετικής πρότασης που είχε υποβληθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Πολεοδομίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την επιχορήγηση από το Πράσινο Ταμείο με τίτλο «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων στην πόλη της Βέροιας», που αφορά Απαλλοτριώσεις στο Ο.Τ. 487α για την απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων.

Με την έγκριση και αυτής της πρότασης, ο Δήμος Βέροιας ανέβασε το συνολικό ποσό χρηματοδότησης έργων και δράσεων από το Πράσινο Ταμείο άνω του 1.000.000 ευρώ για το 2013 (τελευταία απόφαση 5308/23-12-2013), συνεχίζοντας με επιτυχία την προσπάθεια του 2012, έτος κατά το οποίο ο Δήμος Βέροιας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των περισσότερων έργων από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ κατ αναλογία πληθυσμού στην Κ. Μακεδονία, και όχι μόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έγκριση επιχορήγησης ήταν από τις υψηλότερες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των Δήμων που είχαν υποβάλει προτάσεις (ΑΔΑ ΒΛΓΓ46Ψ844-ΕΦ1).