Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πράξη «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Προσαρμοσμένο στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας», παρατείνεται έως και 31/1/2014.

Η πράξη [380416] «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Προσαρμοσμένο στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας», έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ, που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ».

Βασικός στόχος της πράξης είναι η υποστήριξη 120 ωφελουμένων, μέσω της υλοποίησης μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών και μέτρων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και προώθησης της επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και τη διατήρηση αυτών τουλάχιστον για τρεις (3) μήνες, την ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων, την προσθήκη νέων δραστηριοτήτων σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και τη συμμετοχή σε προγράμματα επιδότησης υφιστάμενων επαγγελματιών του πρωτογενή αγροτικού τομέα.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν κάτοικοι του Δήμου Βέροιας ή Δήμου Αλεξάνδρειας που πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή

Β. Να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 € για το οικονομικό έτος 2011 και με ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημα από τις λοιπές πηγές, που δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00 €. Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν ανά κατηγορία τα όρια του εισοδήματος. ή