Από το πολιτικό γραφείο του υποψηφίου Δημάρχου Βεροίας Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη  ανακοινώθηκε:

“Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να διέπεται από αξίες προσφοράς στην κοινωνία, πολιτικό ήθος, διαφάνεια και διαύγεια στην οικονομική διαχείριση, ειλικρίνεια και αλήθεια προς τους πολίτες. Πρέπει να προκρίνει το δημόσιο συμφέρον ενάντια σε επιδιώξεις συντεχνιών και «κολλητών».

Ο συνδυασμός μας ξεκίνησε έντιμα, δημόσια και με ειλικρίνεια τη δημόσια παρουσία του, καταθέτοντας δημόσια προτάσεις και ιδέες. Συνδεθήκαμε άρρηκτα με ανθρώπους, δομές, φορείς και καταστάσεις σε κάθε σημείο της επικράτειας του Δήμου Βεροίας. Η πρωτοβουλία μας για το Δήμο Βέροιας ευφορείται από νέες ιδέες, ευρωπαϊκό προσανατολισμό τάξης και ευμάρειας, δίκαιες πρακτικές αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών για όλους, ιδανικά αγάπης και προσφοράς προς τη Βέροια και τους πολίτες. Νιώθει αποστροφή προς το πολιτικό ψέμα, την κακοδιαχείριση, τη μιζέρια και την έλλειψη προγραμματισμού. Προτάσσουμε τη σοβαρότητα, την μεθοδική οργάνωση, την εξειδικευμένη γνώση και εμπιστοσύνη στους άξιους και ικανούς, τον έγκαιρο προγραμματισμό. Απευθυνόμαστε με καθαρή συνείδηση και κοιτάμε στα μάτια όλους τους Έλληνες, όλους τους πολίτες της Βέροιας. Αγκαλιάζουμε το νέο, το ελπιδοφόρο, το δυναμικό και κυρίως τη νέα γενιά της Βέροιας. Δεσμευόμαστε για ενίσχυση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και προσδοκιών των πολιτών, σε μια τοπική κοινωνία αλληλεγγύης, ενδιαφέροντος και σεβασμού προς όλους τους πολίτες. κ, πολιτικού σχεδίου και ειλικρινούς ενδιαφέροντος πρώτα για το κοινό καλό και τη Βέροια. Συνθέτουμε δυναμικά τις φερέλπιδες, άφθαρτες, δυναμικές, εξειδικευμένες, έντιμες και υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας της πόλης της Βέροιας και των χωριών της.

Συγκροτούμε το Συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Βεροίας Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη με το όνομα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΕΡΟΙΑ». Ανακοινώνουμε συμβολικά το όνομα του συνδυασμού μας ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Βεροίας Αγίου Αντωνίου. Έως το τέλος του ερχόμενου μήνα θα διακηρύξουμε την επίσημη ίδρυση του Συνδυασμού και θα παρουσιάσουμε σε δημόσια εκδήλωση το έμβλημα και το πλαίσιο αρχών του συνδυασμού μας. Ο Γιάννης Παπαγιάννης δηλώνει, εμφορούμενος από τις σκέψεις του Καποδίστρια, ότι «την ελπίδα του να εργαστώ για το καλό της πατρίδος δεν θα την ανταλλάξω με κανένα άλλο συμφέρον».