Το Solidarity Now, ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων που συνεργάζονται για να βοηθήσουν όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη δεύτερη φάση του προγράμματος παροχής θέρμανσης.

Το Solidarity Now, το οποίο δημιουργήθηκε από το Open Society Foundations του γνωστού μεγαλοεπενδυτή Τζωρτζ Σόρος, διαθέτει €700.000 ($1 εκατομμύριο) για να παρέχει πετρέλαιο θέρμανσης σε ιδιώτες και ιδρύματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου των ετών 2013 και 2014.

Το πρόγραμμα παροχής θέρμανσης αποτελεί κοινή προσπάθεια του Solidarity Now και διαφόρων ΜΚΟ, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού,αλλά και πολλών δήμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Κερατσίνι-Δραπετσώνα, η Στυλίδα και το Πέραμα.

“Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το Solidarity Now συνεργάζεται στενά τόσο με ΜΚΟ, όσο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν άμεση ανάγκη. Η θέρμανση αποτελεί βασική ανάγκη. Ελπίζουμε ότι συμβάλλοντας στην ικανοποίηση αυτής της βασικής ανάγκης θα δώσουμε τη δυνατότητα σε ομάδες και άτομα να μπορέσουν να κινητοποιηθούν με στόχο να επιφέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια που πραγματοποιείται στην Ελλάδα” σχολίασε ηΡούλα Χασαπογλίδου,Γενική Διευθύντρια του Solidarity Now.

Την άνοιξη του 2013 το Solidarity Now προσέφερε 236,88 τόνους πετρελαίου θέρμανσης. Ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου προσφέρει άλλους 197,1 τόνους. Συνολικά θα προσφερθούν433,8 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης σε ιδρύματα και ιδιώτες που χρίζουν άμεσης στήριξης ανά την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος διανεμήθηκαν επίσης, με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου,1.027 σόμπες αερίου σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρίες, άτομα με εισόδημα κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο ή χωρίς καθόλου εισόδημα.

Έως σήμερα από το πρόγραμμα παροχής θέρμανσης έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 190 ιδρύματα, όπως ορφανοτροφεία, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, νοσοκομεία, γηροκομεία, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα. Μεταξύ των οργανώσεων που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος είναι η Άρσις, το Χαμόγελο του Παιδιού, γηροκομεία της Δραπετσώνας καθώς και αθλητικά κέντρα της Αθήνας.

Πηγή: energypress.gr