Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με 29 θέματα στην αντζέτα του, την Τετάρτη ς 23-10-2013  και ώρα 19:00.  Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση ή μη τροποποίησης Προϋπολογισμού και Ετησίου Προγράμματος Δράσης Δήμου Βέροιας, έτους 2013.

ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση ή μη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση ή μη καθορισμού αμοιβής δικηγόρου.

ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση ή μη της αριθ. 72/2013 απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας, περί έγκρισης του οικονομικού προγραμματισμού, χρήσης 2013.

ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση ή μη της αριθ. 236/2013 απόφασης του Ν.Π. «Κ.Κ.Π.Α.Α.Π.&Π.Α.», περί τροποποίησης του προϋπολογισμού του, έτους 2013.

ΘΕΜΑ 6ο : Έγκριση ή μη της αριθ. 219/2013 απόφασης του Ν.Π. «Κ.Κ.Π.Α.Α.Π.&Π.Α.», περί τροποποίησης της υπ’ αριθ. 143/2013 απόφασής του.

ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση ή μη α)δέσμευσης του Δ.Σ. για εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου πίστωσης για την κάλυψη της δαπάνης «Διάθεση σύμμικτων αστικών στερεών αποβλήτων του Δ.Βέροιας για το έτος 2013», β) σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ. Βέροιας, ΕΣΔΑ ΟΤΑ Ν.Ημαθίας και ΔΙΑΔΥΜΑ, γ) εξουσιοδότηση της Δημάρχου για υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και δ) ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Παρακολούθησης.

ΘΕΜΑ 8ο : Έγκριση ή μη διαγραφής μισθωμάτων της Δημοτικής Αγοράς έτους 2013 από τον υπ’ αριθ. 2/2013 χρηματικό κατάλογο του Δήμου.

ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση ή μη μείωσης του μισθώματος του υπογείου χώρου στάθμευσης της Δημοτικής Αγοράς.

ΘΕΜΑ 10ο : Έκφραση γνώμης του Δ.Σ για τον καθορισμό οριστικής οριογραμμής του ρέματος 363 του Αγροκτήματος της Τ.Κ. Τριλόφου, που συντάχθηκε στα πλαίσια της μελέτης με τίτλο «Μελέτη οριστικής οριογραμμής τμήματος του ρέματος 363 Αγροκτήματος Τριλόφου».

ΘΕΜΑ 11ο : Έκφραση γνώμης για τον ανώτατο αριθμό αδειών Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου Τύπου Α και Τύπου Β που θα χορηγήσει ο Δήμος το 2014.

ΘΕΜΑ 12ο : Έκφραση γνώμης για τον ανώτατο αριθμό αδειών Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου που θα χορηγήσει ο Δήμος το 2014.

ΘΕΜΑ 13ο : Ορισμός μελών επιτροπής μικρών έργων-εργασιών συντήρησης μέχρι 5.869,41€.

ΘΕΜΑ 14ο : Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους και συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας, επιλογής και εκτίμησης της αξίας οικοπέδου για την ανέγερση διδακτηρίου, επιλογής οικοπέδου μετά κτιρίου κατάλληλου να χαρακτηριστεί ως διδακτήριο.

ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 247/2013 απόφασης Δ.Σ., περί έγκρισης απασχόλησης (επιδοτούμενης) για την πρακτική άσκηση μαθητών των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και καθορισμός αριθμού μαθητών

ΘΕΜΑ 16ο : Έγκριση ή μη α) κίνησης διαδικασίας εκμίσθωσης αγροτεμαχίων της Τ.Κ. Κουμαριάς για είκοσι (20) έτη και β) καταρτισμός των όρων εκμίσθωσης.

ΘΕΜΑ 17ο : Έγκριση ή μη προγράμματος εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

ΘΕΜΑ 18ο : Έγκριση ή μη α) μετάβασης αντιδημάρχου στο Λονδίνο, στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης, β)εξόδων μετακίνησης και γ) ψήφισης της σχετικής πίστωσης.

ΘΕΜΑ 19ο : Έγκριση ή μη επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος χρηματικού ποσού στον Θ. Εμμανουηλίδη.

ΘΕΜΑ 20ο : Επί αιτήματος του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Άγιος Παρθένιος» για τη δωρεάν παραχώρηση της πλατείας Δημαρχείου.

ΘΕΜΑ 21ο : Επί αιτήματος της εθελοντικής ομάδας θηλασμού Βέροιας για τη δωρεάν παραχώρηση της πλατείας Δημαρχείου.

ΘΕΜΑ 22ο : Επί αιτήματος της Λέσχης Lions Βέροιας α) να τεθεί υπό την αιγίδα του Δ.Βέροιας εκδήλωση ενημέρωσης-πρόληψης κατά του σακχαρώδη διαβήτη και β) για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Δημαρχείου.

ΘΕΜΑ 23ο : Έγκριση ή μη του 3ου Α.Π.Ε. του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στο Δ.Δ. Παλατιτσίων» (Α.Μ. 284/2008 ΤΥΔΚ του πρώην Δ.Βεργίνας)

ΘΕΜΑ 24ο : Έγκριση ή μη του 1ου Α.Π.Ε. και διάθεσης των απροβλέπτων δαπανών του έργου «Συντήρηση οδών Δ.Ε. Μακεδονίδος».

ΘΕΜΑ 25ο : Έγκριση ή μη του 1ου Α.Π.Ε. και διάθεσης των απροβλέπτων δαπανών του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών Δ.Ε. Μακεδονίδος».

ΘΕΜΑ 26ο : Έγκριση ή μη του 1ου Α.Π.Ε. και διάθεσης των απροβλέπτων δαπανών του έργου «Συντήρηση οδών Δ.Ε. Βεργίνας».

ΘΕΜΑ 27ο : Έγκριση ή μη του 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Διάνοιξη και κατασκευή τοιχίου στην οδό Ν.Σιδηροπούλου».

ΘΕΜΑ 28ο : Έγκριση ή μη του 4ου Α.Π.Ε. του έργου «Κρασπέδωση οδών περιοχής Ηρακλέους».

ΘΕΜΑ 29ο : Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανόρυξη και εξοπλισμός γεώτρησης στο Δ.Δ. Κουλούρας» (Α.Μ. 218/2010 (ΤΥΔΚ) της ΔΕΥΑ Απ. Παύλου)