Kαθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, και έως αυτή την ώρα, συνεχίζονται οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

kasidiarisΑργά την Τρίτη το βράδυ, και μετά απο απολογία περίπου έξι ωρών, ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Σπύρου Γεωργουλέα ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ στη συνεχεία, απολογούνται οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος.

Επίσης, ο βουλευτής της ΧΑ φέρεται ότι κατονόμασε συγκεκριμένο πρόσωπο ως έναν από τους δυο προστατευόμενους μάρτυρες, αμφισβητώντας το περιεχόμενο της κατάθεσής του.

Ο κ. Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα – μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους.

Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και για αυτό το λόγο κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Την Τετάρτη, απολογείται ο γενικός γραμματέας και φερόμενος ως απόλυτος αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ο φερόμενος ως υπαρχηγός Χρήστος Παππάς.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Πηγή: skai.gr