Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στα τρία σημεία συλλογής τους για το πρόγραμμα «Ημαθία 2012 –Απασχόληση τώρα». Οι αιτήσεις ανήλθαν στις 386 για την επιλογή 80 ωφελουμένων. Οι περισσότερες από αυτές (289) κατατέθηκαν στον Δήμο Βέροιας, ο οποίος είναι και εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.

ergasia1Σύμφωνα με την κατανομή των δημογραφικών χαρακτηριστικών των αιτούντων για ένταξη στο πρόγραμμα, προκύπτουν τα εξής ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

-Το 65% των αιτούντων ήταν γυναίκες.

-Το 80% ανήκε στην ομάδα που αφόρα άτομα που ζουν στα όρια της φτώχειας με τυπικά και ουσιαστικά επαγγελματικά προσόντα, από ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων.

-Το 77% των αιτούντων ήταν δημότες της Βέροιας, ενώ το υπόλοιπο από διάφορα σημεία του νομού.

Ακολουθεί η δεύτερη φάση της επιλογής στις 18/09/2013, ημέρα Τετάρτη, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την συμμετοχή των αιτούντων σε ένα απλό τεστ γνωστικών δεξιοτήτων.

Η τρίτη και τελευταία φάση επιλογής αναφέρεται στην διενέργεια των προσωπικών συνεντεύξεων των υποψηφίων από ειδικούς επιστήμονες.

H Πράξης «ΗΜΑΘΙΑ 2012- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ», (Ένα σχέδιο δράσης για την ένταξη και τη συμβολή των Ειδικών Κοινωνικά Ομάδων στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση)», εντάσσεται στη δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)