Υπογράφηκε την Δευτέρα το πρωί (9/9/2013) στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας η σύμβαση της ανέγερσης του νέου Γυμνασίου στην περιοχή Γιοτζαλίκια, μεταξύ του Δήμου και του ανάδοχου εργολάβου.

dim_giozliΤο έργο έχει διετή περίοδο ολοκλήρωσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης μιλώντας για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας τόνισε:

«Είναι η πρώτη μελέτη κατασκευής Σχολικού συγκροτήματος που εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, αφού τα προηγούμενα χρόνια η αρμοδιότητα αυτή δεν ήταν στους Δήμους. Η υπηρεσία εκπόνησε την μελέτη στο 100% αν και δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία, ενώ αν αυτή δινόταν σε μελετητικό γραφείο θα κόστιζε έως και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τα στελέχη της υπηρεσίας εργάστηκαν με συνέπεια και υπευθυνότητα και πετύχαμε να δημοπρατήσουμε την κατασκευή του νέου Γυμνασίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Συνεχίζουμε και ετοιμάζουμε και νέες μελέτες για το επόμενο ΕΣΠΑ».

Η Δήμαρχος αναφερόμενη στο έργο τόνισε ότι η Βέροια έχει ανάγκη από νέα σχολεία και είναι μεγάλη επιτυχία η κατασκευή ενός σύγχρονου εκπαιδευτήριου μετά από πάρα πολλά χρόνια, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμα κτίρια των αρχών του περασμένου αιώνα ως εκπαιδευτήρια.

Απ τη μεριά του ο εργολάβος Δημήτρης Παζιάνας Πρόεδρος της εταιρείας «ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ», διαβεβαίωσε ότι το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι συμβατικές του υποχρεώσεις και η Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στην υλοποίηση του για ότι χρειαστεί.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Σχολιάζοντας την διάθεση αναπαραγωγής μικροπολιτικών σχολίων που μηδενίζουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, η κ. Ουσουλτζόγλου τόνισε:

«Ειλικρινά δεν έχω καμιά διάθεση να απαντήσω σε σχόλια που υπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα τα οποία επιχειρούν να μηδενίζουν το έργο μας. Δουλεύουμε σκληρά κόντρα σε πολλές αντιξοότητες της εποχής και πετυχαίνουμε πολλά. Έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας και αξιοποιούμε το ΕΣΠΑ και κάθε πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων και δράσεων, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες μιας περιόδου κατά την οποία ο Δήμος φορτώθηκε αρμοδιότητες χωρίς να έχει το αντίστοιχο έμψυχο δυναμικό. Η απάντηση στα μικρόψυχα σχόλια είναι το έργο και η σκληρή δουλειά και δεν ασχολούμαστε με τη μιζέρια και την γκρίνια».

Οι πολίτες να πράττουν το αυτονόητο για την καθαριότητα

Με την ευκαιρία η Δήμαρχος απεύθυνε ένα μήνυμα προς τους δημότες για την καθαριότητα, λέγοντας:

«Απευθύνω έκκληση στους συνδημότες μας να κάνουν το αυτονόητο σε ότι έχει να κάνει με την καθαριότητα. Ο Δήμος προσπαθεί μέσα από πολύ σφιχτό προγραμματισμό να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθαριότητας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει προσωπικό και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Οι δημότες πρέπει να πράττουν το αυτονόητο και να συμβάλουν στο να διατηρούμε τους δημόσιους χώρους όσο γίνεται πιο καθαρούς. Η προσπάθεια του Δήμου είναι δύσκολη με τις παρούσες συνθήκες».