Το μήνυμα της Δημάρχου Βέροιας στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών.

xaroula_veria“Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, η Δήμαρχος Βέροιας έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην επίπονη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων για μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, αξίζουν τα συγχαρητήρια μας.

Κάποιοι από αυτούς πέτυχαν τον στόχο τους και θα φοιτήσουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας, ενώ κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν.

Όσοι ξεκινούν φέτος τις σπουδές τους δεν πρέπει να ξεχνούν τον κόπο των γονιών και κηδεμόνων τους, αλλά και των δασκάλων τους, οι οποίοι τους στήριξαν πνευματικά και υλικά στη δύσκολη αυτή προσπάθεια, και με αυτή τη μνήμη οδηγό να φροντίσουν ώστε οι σπουδές τους να είναι αποδοτικές και σύντομες στα πλαίσια του χρόνου σπουδών της σχολής τους.

Εκείνοι που δεν τα κατάφεραν έχουν μπροστά τους το δίλημμα της επανάληψης της προσπάθειας τους την επόμενη χρονιά ή την προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας σε μια αγορά που δυστυχώς δεν δίνει ευκαιρίες. Κάποιοι σίγουρα θα ξενιτευτούν για να σπουδάσουν αλλά και για να βρουν εργασία.

Ελπίζω και εύχομαι στους νέους αυτούς πολίτες να βρουν τη δύναμη να σταθούν στα πόδια τους και με τόλμη να αδράξουν κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί για να κτίσουν το μέλλον τους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους ‘κόψει’ τη θέα ενός ανοιχτού ορίζοντα. Με δυναμισμό, αισιοδοξία και γνώση είμαι σίγουρη ότι θα παλέψουν και θα νικήσουν”.