Ξεκίνησε από προχθες, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, η ανάπλαση της οδού Μ.Aλεξάνδρου από την Βενιζέλου έως την Εδέσσης, ενώ είχε προηγηθεί το τμήμα της οδού από την Εδέσσης και παρακάτω.  Τα συνεργεία φαίνεται πως δουλεύουν με πυρετώδης ρυθμούς ώστε να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το “lifting” και να  να δοθεί εγκαίρως ο δρόμος σε κυκλοφορία.

m.alexandroyΜε ανακοίνωση της αστυνομίας το κομμάτι της Μ.Αλεξάνδρου που αυτή τη στιγμή αναπλάθεται θα μείνει κλειστό ένα μήνα, δηλαδή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο σημαίνει σίγουρα μια “μίνι” κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς η Μ.Αλεξάνδρου αποτελεί μια από τις αρκετά κεντρικές οδούς της πόλης, αλλά επιπλέον σημαίνει και λιγότερες θέσεις πάρκιγκ, το οποίο θα επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση στο θέμα της στάθμευσης (καθώς η οδός έδινε την δυνατότητα στάθμευσης τουλάχιστων 25 με 30 αυτοκινήτων).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνεργεία δουλεύουν και σε άλλα σημεία της πόλης, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν μισοτελειωμένες περιπτώσεις των έργων ανάπλασης, όπως για παράδειγμα τοποθέτηση πλακιδίων σε γωνίες, τσιμεντοποίηση/ ασφαλτόστρωση κομματιών που έμειναν εκτεθειμένα αλλά και πολλά ακόμα.

Εύλογη απορία, σε σχέση πάντα με την ανάπλαση, αποτελεί και το πότε θα φυτευτούν επιτέλους σε αυτά τα παρτέρια της Ανοίξεως φυτά που θα κοσμούν την οδό και δεν θα προεξέχουν αγριόχορτα τα οποία δίνουν μια άσχημη εικόνα στην πολυσυζητημένη ανάπλαση.

Και έτσι από περιέργεια…πότε σκοπεύει να γίνει  η ολοκλήρωση της ανάπλασης, υπήρχε εξ αρχής κάποιο χρονοδιάγραμμα που να ορίζει το τέλος αυτού του lifting;