Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9:00 θα παρουσιαστούν οι  “Τρωάδες” στο θέατρο Άλσους  στη Βέροια, από το θέατρο “Γένεσις” (με την υποστήριξη του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας).

troades“Από το 415 π.Χ. που ο Ευριπίδης έγραψε τις ‘Τρωάδες’ μέχρι σήμερα, το 2013, η ανθρωπότητα παρακολουθεί με τρόμο και αγανάκτηση άδικους και βρόμικους πολέμους που εξαπολύουν οι ισχυροί του κόσμου εναντίον μικρών και αδύναμων λαών, με γνώμονα τα συμφέροντά τους. Από τη Γάζα ώς τη Βαγδάτη και από το Βιετνάμ ώς τα πρόσφατα γεγονότα και τις αναταραχές στις χώρες της Μεσογείου και του Αραβικού κόσμου, ο πόνος είναι ο ίδιος”, σημειώνει το Θέατρο Γέννεσις για την επιλογή του να ανεβάσει το φετινό καλοκαίρι τις “Τρωάδες” του Ευριπίδη, που απόψε και αύριο παρουσιάζονται στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης (9 μ.μ.).

Η παράσταση εκφράζει την οδύνη και τον πόνο του πολέμου με εικόνες σημερινές, με ήχους, μουσικές και τραγούδια από τις παραδόσεις λαών που βίωσαν τη φρίκη του, μανάδων που θρήνησαν πάνω από αιματοβαμμένα κορμιά παιδιών και αντρών αγαπημένων. “Δεν θέλαμε να κάνουμε άλλη μια παράσταση που ο εφησυχασμένος θεατής θα ‘απολαύσει’, αλλά στόχος μας είναι ο κάθε θεατής μας να συγκλονιστεί, να προβληματιστεί και να νιώσει ότι όλα αυτά που γίνονται, έστω και μακριά απ’ αυτόν, πρέπει να τον αφορούν”, σημειώνουν οι συντελεστές.

Οι “Τρωάδες” ανεβαίνουν σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία του Αλέξη Μίγκα, μουσική Σούλη Λιάκου, σκηνικά Γιώργου Ελεήμονα, κοστούμια Μαριλένας Μπιντεβίνου και παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Φουντούκη, Μαρία Ρωμανού, Γιάννης Σιώπης, Κώστας Αβραμίδης κ.ά.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, και 5€ για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους, καλλιτέχνες

Πληροφορίες – προπώληση: 3ος όροφος Χώρου Τεχνών.