Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων  Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, παρουσία και κάποιων από τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πατσιαβούρας (πρόεδρος του Εμπ.Συλλογου Βέροιας), συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και κυρίως το ζήτημα του ανοίγματος 7 Κυριακές το χρόνο αλλά και το πρόβλημα του ΟΑΕΕ.

oesmakΝα σημειωθεί ότι οι τελικές ρυθμίσεις προβλέπουν την προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο, δύο πριν από τα Χριστούγεννα, μία πριν από το Πάσχα και τέσσερις στις ισάριθμες εκπτωτικές περιόδου.

Η Ομοσπονδία σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και γ.γ της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκα θα εμμείνει στις 7 Κυριακές χωρίς οποιαδήποτε επέκταση και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “Είμαστε υποχρεωμένοι να πορευτούμε με το νέο νόμο”.

Όσον αφορά το καυτό θέμα του ΟΑΕΕ και τα χιλιάδες “ραβασάκια” που έστειλε προ καιρού, ο πρόεδρος δήλωσε “Θα μεθοδεύσουμε αντιδράσεις ως προς τον ΟΑΕΕ. Η κεφαλοποίηση χρεών πιστεύουμε πως θα δώσει ανάσα και βιωσιμότητα στο ΟΑΕΕ”.

oesmak1Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και επιπλέον θέματα που απασχολούν τους εμπόρους. Επίσης, η παρουσία κάποιων από τους προέδρους ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς “έπεσαν στο τραπέζι” και επιπλέον ιδεές αλλά και συζητήθηκαν προβλήματα που υπάρχουν στις κατα τόπους περιοχές.