Ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους που αδυνατούν να πληρώσουν συμμετοχή στην αγορά των αναγκαίων για την υγεία τους φαρμάκων και για να συμβάλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων αποφάσισε με την αριθμ. 352/114/20 – 05 – 2013 απόφαση Δ.Σ. τ ου Οργανισμού, τη χορήγηση μέσω φαρμακείων του, φαρμάκων όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, χωρίς συμμετοχή , σε ασφαλισμένους που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό – οικονομικά κριτήρια με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Οργανισμός και κατόπιν υπ όδειξης των Υπουργε ίων Υγείας και Οικονομικών.

farmakaΕνημερώνουμε ότι για να εξυπηρετηθεί ο ανωτέρω σκοπός, ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη οργανώσει τη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία του της Λ. Αλεξάνδρας 119 ΑΘΗΝΑ , Δαβάκη 44 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. ΙΩΝΙΑ και Μπουμπουλί νας 7 – 13 ΠΕΙΡΑΙΑ .

Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στον θεράποντα γιατρό τους για εξέταση – συνταγογράφηση. Ο γιατρός από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή ότι είναι δικαιούχος του ανωτέρω προγράμματος και ο ασθενής θ α επιλέγει εάν επιθυμεί να παραλάβει τα φάρμακα του από τα ανωτέρω φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή.

Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Ε πικράτεια