Ο Ευτύχιος Έλληνας κατάφερε να αυξήσει περαιτέρω την βαθμολογική του υπεροχή στο πρωτάθλημα του GP3, αφού μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα στην πίστα του Silverstone, όπου τερμάτισε στην έκτη θέση, διευρύνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο, κατά δέκα βαθμούς μπροστά.

Tio-Ellinas (1)Αν και δεν έκανε καλή εκκίνηση από την τέταρτη θέση που ξεκίνησε, ο 21χρονος Έλληνας κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον νικητή του πρώτου αγώνα, Jack Harvey, και να πάρει έτσι άλλους τέσσερις βαθμούς, σε μία ακόμη ημέρα που οι περισσότεροι αντίπαλοι του στο πρωτάθλημα έμειναν εκτός βαθμολογούμενης οκτάδας.

Ο Έλληνας δήλωσε για τον αγώνα του:

Νομίζω ότι πραγματοποίησα την χειρότερη εκκίνηση της καριέρας μου. Ήμουν πολύ ανυπόμονος με τον συμπλέκτη και είχα υπερβολικό σπινιάρισμα, γι’ αυτό και δεν κατάφερα να φύγω καλά από την τέταρτη θέση.

Η συμπεριφορά του μονοθέσιου ήταν καλή σήμερα και λύσαμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε στο πρώτο τμήμα της πίστας. Ήταν λίγο αργά όμως, αφού η πρώτη ημέρα πήγε σχεδόν χαμένη.

Ο Έλληνας προηγείται τώρα στο πρωτάθλημα με 69 βαθμούς, έναντι 59 του Ρώσου πιλότου της Koiranen, Kevin Korjus, και 51 του Αμερικανού πιλότου της ART Grand Prix, Conor Daly, που δεν κατάφερε να συλλέξει ούτε έναν βαθμό στο Silverstone.

Η επόμενη αναμέτρηση του πρωταθλήματος GP3 θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Nurburgring, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια του Γερμανικού Grand Prix.

Πηγή: autoblog.gr