Ο Δήμος Βέροιας ως εταίρος της Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΗΜΑΘΙΑ 2012» συμμετέχει ενεργά στη δράση για την ένταξη και την συμβολή των Ειδικών Κοινωνικά Ομάδων στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση, όπου η συγκεκριμένη δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

eupatheis_omadesΣυγκεκριμένα, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ανέπτυξε ένα Σχέδιο Δράσης με απόλυτα συγκεκριμένους στόχους, ως προς τον τομέα οικονομικής δραστηριότητας που θα εφαρμοστεί, τις ομάδες στόχου, τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε σχέση με την Περιοχή Παρέμβασης και τις μεθόδους προώθησης στην απασχόληση που θα αξιοποιήσει.

Ο τομέας οικονομικής δραστηριότητας – στόχος είναι ο τουρισμός προσανατολισμένος στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών του και οι υπηρεσίες που αναπτύσσονται γύρω από αυτόν. Ομάδες στόχου είναι οι μακροχρόνια άνεργοι με χαμηλά προσόντα άνω των 45 ετών, οι αρχηγοί των μονογονεϊκων οικογενειών και τα άτομα που βρίσκονται στο όριο η σε κατάσταση φτώχειας. Εξειδικεύοντας, με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη, το 60% των ωφελουμένων θα είναι γυναίκες, όπως επίσης το 50% άτομα από 18 έως 30 ετών.

Το περιεχόμενο, η στοχοπροσήλωση, η εξειδίκευση και τα καινοτομικά χαρακτηριστικά στην εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης αποδεικνύουν όχι απλά την σκοπιμότητα υλοποίησης του αλλά την αδήριτη αναγκαιότητα αυτής. Ο αριθμός των ωφελουμένων του Σχεδίου Δράσης ανέρχεται στα 80 άτομα.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι η Πράξη “ΗΜΑΘΙΑ 2012 – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ” αφορά τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του Νομού Ημαθίας μέσα από την ένταξη ανέργων που ανήκουν στις παρακάτω ευπαθείς κοινωνικά ομάδες: μονογονείς, μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών ή ευρισκόμενους στο όριο ή σε κατάσταση φτώχειας.